Antena 3 CNN Actualitate Sever Mureşan, achitat în procesul în care era acuzat de asasinarea unui finanţist elveţian

Sever Mureşan, achitat în procesul în care era acuzat de asasinarea unui finanţist elveţian

Sever Mureşan, achitat în procesul în care era acuzat de asasinarea unui finanţist elveţian
19 Mar 2010   •   23:11

Sever Mureşan a fost achitat în procesul în care era acuzat că ar fi plănuit asasinarea unui finanţist elveţian. Omul de afaceri român a fost declarat nevinovat de către Curtea Corecţională a Tribunalului de Mare Instanţă din Lille. Într-un alt dosar, Dacia Felix, Mureşan a înaintat instanţei o contestaţie în care cere să nu achite despăgubirile de 100 de milioane de dolari.

Sever Mureşan cere în instanţă anularea despăgubirii pe care trebuie să o achite în dosarul Dacia Felix. Curtea de apel din Constanţa a primit de la afaceristul român o contestaţie în anulare, iar magistraţii urmează să dea o decizie în acest caz săptămâna viitoare.

Tribunalul din Constanţa a decis în februarie 2009 achitarea lui Sever Mureşan şi a lui Mircea Horia Hossu, într-un dosar care viza falimentul Băncii Dacia Felix. L-a obligat însă pe omul de afaceri să achite despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

Procurorii au susţinut atunci că Sever Mureşan ar fi obţinut de la Dacia Felix credite în valoare de peste o mie de miliarde de lei vechi pentru achiziţionarea de oţel-beton, pentru export. Pentru acoperirea rambursării creditelor, Mureşan, în înţelegere cu Hossu, ar fi întocmit şi folosit documente financiar-bancare false.

Mureşan a primit câştig de cauză şi în cazul asasinării unui fost angajat. El a fost acuzat că a plătit 20 de mii de euro unui asasin albanez care trebuia să îl omoare pe fostul său angajat, finanţistul elveţian Rolf Gehrig.

Sever Mureşan spune că nu are niciun interes în asasinarea fostului său angajat pentru că trebuie să îşi recupereze activele pe care acesta le-a furat.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close