Antena 3 CNN Actualitate Sever Mureşan: Mi-am plătit impozitele pentru ce am câştigat, în România şi în Franţa

Sever Mureşan: Mi-am plătit impozitele pentru ce am câştigat, în România şi în Franţa

Sever Mureşan: Mi-am plătit impozitele pentru ce am câştigat, în România şi în Franţa
18 Mai 2008   •   12:08

Omul de afaceri Sever Mureşan a susţinut duminică o conferinţă de presă, în care a dat o serie de lămuriri, în legătură cu faptele de care este acuzat. Mureşan s-a întors sâmbătă în ţară, după 11 luni petrecute în arest în Franţa, pentru infracţiuni de crimă organizată, tentativă de asasinat şi evaziune fiscală. Sever Mureşan a declarat că ?dosarul fiscal a început în Franţa în baza unui denunţ anonim fiscal făcut din România de la Banca Dacia Felix, prin care fiscalitatea franceză a fost anunţată că eu am făcut venituri enorme fara a le declara fiscului francez.?

Omul de afaceri a continuat precizând că toate probele pe care le-a transmis din România, nu au fost luate în considerare. ?Mi-am platit impozitele în România, Luxembhurg, Elveţia şi în Franţa pentru ce am câştigat?, a declarat Sever Mureşan.

?Dosarul penal s-a încheiat printr-o condamnare definitivă şi, în baza acestui dosar s-a emis un mandat prin Interpol, la care autorităţile române nu a dat curs, dar, odată cu intratea în UE, s-a emis un mandat european?, a continuat omul de afaceri român.

?O spun cu mare durere, autorităţile române au semnat acele formalităţi, fara nicio rezervă, deci cetăţenii români pot fi extrădaţi în baza unui simplu formular transmis prin fax. Este suficient ca acest formular să fie corect completat pentru ca cetăţenii români să fie extrădaţi?, a mai spus Sever Mureşan.



Omul de afaceri a sosit pe Aeroportul Otopeni cu o cursă Tarom, de la Paris, în jurul orei 14.30. El a fost aşteptat de soţia sa şi de mai mulţi prieteni, dar şi fostul vicepreşedinte al PC, generalul în rezervă Mircea Chelaru.

Mureşan a fost trimis în Franţa pe 21 mai 2007. Decizia a fost luată pe 22 martie 2007 de Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus executarea unui mandat de arestare emis pe numele omului de afaceri de Parchetul de pe lângă Tribunalul de Mare Instanţă din Lille în februarie anul trecut. Hotărârea Curţii a fost confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România.

În prezent, Sever Mureşan este judecat la Constanţa într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurori pentru înşelăciune în legătură cu falimentul Băncii Dacia Felix. Procesul va fi reluat chiar luni, 19 mai, de Tribunalul Constanţa, după mai multe amânări.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close