Antena 3 CNN Actualitate Sexul, în continuare un subiect prea puţin cunoscut de adolescenţi

Sexul, în continuare un subiect prea puţin cunoscut de adolescenţi

Sexul, în continuare un subiect prea puţin cunoscut de adolescenţi
10 Apr 2008   •   19:42

Copii care aduc pe lume copii, adolescente care fac primul avort la 14-15 ani, sunt lucruri care se întâmplă în România şi nu sunt semne că lucrurile se îndreaptă. Ne place să credem că am depăşit mentalitatea de acum 20 de ani când vorbim despre sex dar cifrele ne contrazic. Cînd vine vorba de sex, dar mai ales de dramele care uneori îi urmează, unii spun că de vină e anturajul, alţii, că părinţii nu îi ţin din scurt pe copii.

Înainte să căutăm vinovaţi, încercăm să aflăm cum şi cine face educaţie sexuală în România. Există un program al Ministerului Educaţiei care a introdus din 2004 în aria curriculară Educaţia pentru sănătate. În acest program sunt incluse şi lecţii despre sexualitate.

"Este foarte greu să laşi educaţia sexuală în mâna profesorilor care în acelaşi timp mai predau şi alte discipline la şcoală", a declarat Borbala Koo, directorul executiv al S.E.C.S.

"Noi, profesorii, fără discuţie nu putem să nu le dăm sfaturi decât din experienţă proprie, care poate e limitată şi nu întotdeauna concludentă", a precizat George Cazacu, directorul Colegiului Sfântul Sava. Peste 100.000 de adolescente au făcut cel puţin un avort, anul trecut.

Doar două treimi dintre tinere folosesc o metodă contraceptivă la primul contact sexual. "Asta pleacă dintr-o lipsă cutremurătoare de informaţie, nu ştiu pe ce canale ar trebui realizată această informare însă, de obicei fetele, ca şi băieţii de altfel, nu ştiu care sunt implicaţiile vieţii sexuale", a spus Augustin Cambosie, psiholog.

Observator

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close