Antena 3 CNN Actualitate Sfânta Maria: Pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Sfânta Maria: Pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Sfânta Maria: Pelerinaj la Mănăstirea Nicula
15 Aug 2007   •   09:51

În această zi de mare sărbătoare în lumea creştină, sute de mii de pelerini s-au adunat la mănăstirile din toată ţara pentru a participa la slujbele speciale, prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Cei mai mulţi credincioşi se află la Mânăstirea Nicula, din judeţul Cluj. Pelerinajul a început în urmă cu două zile.

Mănăstirea Nicula este locul în care se adună an de an cei mai mulţi
creştini pentru a asista la slujbele religioase oficiate de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Mânăstirea este renumită printre credincioşii ortodocşi în primul rând datorită icoanei Maicii Domnului, Făcătoare de Minuni.

Sute de creştini s-au strâns şi la mânăstirea Sânmărtin din judeţul Mureş. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia. Creştinii urcă an de an dealul către mânăstirea Sânmărtin pentru ca Maica Domnului să le dea putere şi sănătate.

>La Oradea, credincioşii s-au adunat noaptea trecută la Mănăstirea Sfânta Cruce. Slujba sfântului maslu a început cu sfinţirea icoanei Maicii Domnului, care a fost aşezată în curtea mânăstirii.

PELERINAJ LA MĂNĂSTIRI DIN TOATĂ ŢAR  

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close