Antena 3 CNN Actualitate Sfat de sănătate. Cum prevenim o toxiinfecție alimentară

Sfat de sănătate. Cum prevenim o toxiinfecție alimentară

Sfat de sănătate. Cum prevenim o toxiinfecție alimentară
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    20 Iun 2019   •   09:11

Toxiinfecția alimentară este o afecțiune cauzată de consumul de băuturi sau alimente contaminate cu agenți patogeni (infecțioși), adică bacterii, virusuri sau paraziți.

Simptomele pot fi mai blânde sau mai intense în funcție de fiecare persoană și de tipul de bacterie cu care a fost infectată persoana. 

Adrian Marinescu, expert în boli infecțioase, a vorbit la Antena 3, la rubrica „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, despre complicațiile toxiinfecțiilor alimentare.

Adrian Marinescu: „Alimentele sunt din ce în ce mai nesigure. Toxiinfecțiile alimentare sunt date de toate alimentele, mai ales de brânzeturi și carne.

Igiena primară lipsește în cazul celor care comercializează aceste alimente, lipsește în circuitul de transport, lipsește și în cazul nostru. Putem lua un aliment fără nicio problemă și îl putem contamina noi.

Contează cine face toxiinfecția. Dacă vorbim de persoane cu afecțiuni cronice preexistente indiferent care ar fi ele, șansa ca o toxiinfecție alimentară să ridice probleme mari este una crescută. Un copil se poate deshidrata în câteva ore și pot apărea complicații mari într-o toxiinfecție alimentară.

Complicațiile pot duce chiar și la deces, în situații rare. Oricare dintre bacterii poate da infecție în sânge. 

Igiena este extrem de importantă. Bine ar fi să preparăm alimentele. Prepararea ne poate scăpa de multe bacterii, dacă este făcută corect. Este important și modul de depozitare”.

 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close