Antena 3 CNN Actualitate Şi judecătorii încep să ceară demisia şefei ICCJ, după scandalul Rarinca

Şi judecătorii încep să ceară demisia şefei ICCJ, după scandalul Rarinca

Şi judecătorii încep să ceară demisia şefei ICCJ, după scandalul Rarinca
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Mai 2015   •   19:58

Şi judecătorii au început să ceară demisia şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, după scandalul Marianei Rarinca.

 
Zilele acestea testul de încredere în puterea exemplului indicat cu atâta suficienţă, în orice împrejurare, de judecătorul Stanciu, care nu uită să ne amintească permanent cine este, a fost picat chiar de protagonistă!
Muntele de moralitate, până mai ieri victimă, se ascunde astăzi după o altă victimă care a plătit, în schimb, spre deosebire de cea dintâi, cu o privare de libertatea usturătoare, timp de 6 luni.
 
Justiţia a câştigat respectul independenţei, al imparţialităţii prin forţa soluţiei pe care nu o comentăm, care nu a fost intimidată de puterea funcţiei , având ca izvor doar legea, fiind supusă conştiinţei celor care au pronunţat-o, cu demnitate, aşa cum trebuie să se întâmple într-o stare de normalitate, într-o societate care-şi respectă, fără nicio discriminare, cetăţenii.
 
Dacă sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui să fie preocuparea care să nu vă dea în niciun fel linişte zilele acestea doamna judecător! Prezenţa dumneavoastră în fruntea celei mai reprezentative instanţe, un etalon al dreptăţii, pune în pericol credibilitatea magistraţilor, iar în ochii unui observator obiectiv sunteţi o persoană care nu mai poate beneficia de respectul acestei înalte demnităţi!
 
Dovediţi onoare doamna judecător, aşteptăm demisia dumneavoastră!", a spus judecătoara Gabriela Baltag, preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR).

Declaraţia Gabrielei Baltag a fost prezentată miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Scrisoarea lui Călin Popescu Tăriceanu prin care îi cerea lui Klaus Iohannis să-i ceară demisia preşedintei Înaltei Curţi demisia după scandalul Rarinca a provocat o reacţie dură din partea CSM care a anunţat sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru preşedintele Senatului. 
 
Tăriceanu a reacţionat la fel de vehement, spunând că CSM mai bine s-ar ocupa de dosarele ţinute la sertar. 

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv. Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe preşedinta Instanţei Supreme, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv în urmă cu câteva zile.
 
Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 
 
În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. 
 
Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a amenunţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.
 
Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui. 

Citiţi şi Mariana Rarinca, ARESTATĂ după ce a sunat la Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close