Antena 3 CNN Actualitate Municipiul Sibiu intră în carantină. Rată uriaşă de infectare: 11,18 cazuri la mia de locuitori

Municipiul Sibiu intră în carantină. Rată uriaşă de infectare: 11,18 cazuri la mia de locuitori

După ce rata de infectare a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori încă de luni, autorităţile din Sibiu s-au întrunit în şedinţă de urgenţă pentru a lua măsurile ce se impun în starea de carantină.

Municipiul Sibiu intră în carantină. Rată uriaşă de infectare: 11,18 cazuri la mia de locuitori
de Claudia Popovici    |    11 Noi 2020   •   19:29

Incidenţa îmbonăvirilor a crescut constant în ultima săptămână în Sibiu, iar de luni s-au depăşit 6 cazuri de îmbolnăviri cu COVID la mia de locuitori.

O şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, programată joi, a fost convocată miercuri seara, tocmai pentru că autorităţile nu vor să mai aştepte nicio clipă până să ia decizia oficială de carantinare a municipiului Sibiu.

Încă de luni, Sibiu a depăşit rata de infectare la care o localitate este plasată în carantină, 6 cazuri la mia de locuitori.

DSP Sibiu a trimis către INSP propunerea de carantinare pentru Sibiu şi alte 3 localităţi din judeţ: Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

În municipiul Sibiu, rata de incidenţă a ajuns miercuri la 11,18 infectări la mia de locuitori.

Aproape 2.000 de cazuri au confirmate în ultimele 14 zile

În plus faţă de restricţiile impuse acum, locuitorii din Sibiu şi celelalte 3 localităţi, nu se vor mai putea deplasa pe timpul zilei decât pentru urgenţe şi activităţi care nu necesită amânare, cum ar fi mersul la serviciu sau îngrijirea unei persoane.

Cetăţenii din localităţile carantinate vor trebui să completeze o declaraţie pe proprie răspundere privind motivul pentru care ies din casă.

De asemenea, slujbele de înmormânatre se vor face doar afară, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Ceremoniile de căsătorie pot fi oficiate cu maximum 20 de persoane în exterior şi 8 în interior.

Se suspendă competiţiile sportive, cu excepţia celor organizate de federaţii.

Magazinele, inclusiv hipermarketurile se vor închide la ora 20.00. Sunt exceptate farmaciile şi benzinăriile.

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a confirmat că a solicitat carantinarea municipiului Sibiu.

„Direcţia de Sănătate Publică în acest moment a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. (...) Prin acea analiză de risc, da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu”, a explicat Budescu, potrivit Agerpres.

Prefectul din Sibiu care a certat un medic pentru că cerea paturi suplimentare pentru bolnavii COVID-19 are coronavirus

Prefectul din Sibiu, Mircea Crețu, a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, la o săptămână după ce admonestase un medic de la Serviciu de Urgență Sibiu pentru că cerea suplimentarea paturilor pentru bolnavii de COVID-19.

Ulterior, Prefectul județului Sibiu, Mircea Creţu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că regretă reacţia pe care a avut-o față de medicul Voichiţa Halmaghi de la UPU Sibiu, pe care a mustrat-o public pentru că a cerut suplimentarea paturilor destinate pacienţilor COVID-19.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Sibiu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close