Antena 3 CNN Actualitate Sibiu: Cinci tone de acid clorhidric împrăştiate pe şosea în urma unui accident rutier (VIDEO)

Sibiu: Cinci tone de acid clorhidric împrăştiate pe şosea în urma unui accident rutier (VIDEO)

Sibiu: Cinci tone de acid clorhidric împrăştiate pe şosea în urma unui accident rutier (VIDEO)
24 Sep 2008   •   20:28

Pe Drumul Naţional 1, în Sibiu, autorităţile sunt în alertă maximă. Cinci tone de acid clorhidric s-au împrăştiat pe şosea după ce camionul s-a răsturnat, din cauza vitezei mari, pe o porţiune de drum cu denivelări. Zeci de pompieri au fost nevoiţi să lucreze cu maximă precauţie. Acidul poate cauza arsuri de piele şi afectează şi căile respiratorii. Pompierii au venit pregătiţi pentru ce e mai rău.

"A fost ud, când am frânat, am văzut că nu pot opri. Am ocolit prin stânga, am dat peste o denivelare şi m-am răsturnat", a declarat şoferul camionului.

Pompierii nu au pierdut timpul. Au legat camionul cu lanţuri şi au încearcat să-l ridice de pe şosea. Demersul nu a fost lipsit de peripeţii, un lanţ cedând de la greutatea prea mare. Abia la a doua încercare au reuşit să mute camionul din loc. Fiindcă acidul clorhidric provoacă arsuri grave, pompierii au acţionat sub supravegherea medicilor.

Din fericire, nu a fost nevoie de intervenţia acestora. Doar şoferul camionului s-a ales cu câteva vânătăi în urma accidentului. Intervenţia pompierilor a durat aproape două ore. În acest timp, pe şosea s-au format coloane de maşini de peste 10 kilometri.



Observator

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close