Antena 3 CNN Actualitate Sibiu. Guiness Book nu a omologat cel mai lung meci de baschet

Sibiu. Guiness Book nu a omologat cel mai lung meci de baschet

Sibiu. Guiness Book nu a omologat cel mai lung meci de baschet
24 Aug 2007   •   18:54

Cartea Recordurilor nu a omologat ca record tentativa de pe 5 august, de la Sibiu, când s-a jucat baschet timp de 80 de ore fără pauză, relatează Rompres. Organizatorii meciului de la Sibiu susţin că li s-a refuzat omologarea recordului din cauza unei probleme tehnice. Preşedintele Asociaţiei ?Al şaselea jucător?, Claudiu Hila, a declarat vineri că recordul nu a fost omologat din cauza unui martor al meciului, care a stat mai mult decât prevede regulamentul.

Potrivit aceleiaşi surse, oficialii de la Guiness Book of World Records susţin că, din documentaţia doveditoare a recordului, lipseşte declaraţia martorului. Cei 24 de sibieni care au participat la meci s-au declarat dezamăgiţi că cei de la Guiness Book nu le-au omologat tentativa de stabilire a unui recordului.

Meciul de 80 de ore a început la Sibiu pe 2 august şi s-a încheiat pe 5 august, când sibienii au început să trimită dovezile recordului în Anglia. În prezent, recordul pentru cel mai lung meci de baschet din istorie, de 72 de ore, este deţinut de englezi.

Rompres

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close