Antena 3 CNN Actualitate SIDEX Galaţi, în pericol de explozie dacă angajaţii nu se întorc la lucru

SIDEX Galaţi, în pericol de explozie dacă angajaţii nu se întorc la lucru

SIDEX Galaţi, în pericol de explozie dacă angajaţii nu se întorc la lucru
15 Apr 2008   •   17:20

SIDEX Galaţi este în mare pericol. La combinat există riscul producerii unei explozii catastrofale, dacă muncitorii nu-şi reiau lucrul, susţine conducerea societăţii Arcelor Mittal. Nenorocirea ar putea veni de la uzina coxo-chimică, unde nu sunt permise fluctuaţii în parametrii tehnici. Conducerea combinatului spune că se vede nevoită să închidă respectiva secţie.

Măsura nu ar fi una rentabilă pentru combinat, dar este singura soluţie, dat fiind faptul că muncitorii, aflaţi în a doua zi de protest, refuză să se întoarcă la lucru, dacă nu primesc mai mulţi bani la salariu. Greva a fost declanşată de Sindicatul Solidaritatea.

?Dacă patronatul va închide uzina coxo-chimică, Arcelor Mittal devine nerentabil, pentru că ar folosi doar cocs din import?, anunţă Hans Ludwig Rosenstock, directorul operaţional Arcelor Mittal Galaţi.

Conducerea combinatului declară că este urgent ca muncitorii să asigure o creştere a producţiei la de 40-50%, care ar aduce siguranţa oamenilor şi echipamentelor. În mod normal, cele cinci baterii produc 4.000 tone de cocs, însă, de la declanşarea grevei, producţia s-a redus la o treime, ceea ce constituie un regim instabil pentru siguranţa muncitorilor şi echipamentelor.

Apelul directorului a ramas fara ecou. Greviştii nu-şi fac griji, ci dansează pe muzică populară, înfăşuraţi în pături. La protest a fost adus chiar şi sicriul directorului de Resurse Umane, Ionel Borş, şi colacii aferenti unei pomeni.

Citiţi şi GREVA DE LA SIDEX GALAŢI A FOST SUSPENDATĂ

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close