Antena 3 CNN Actualitate SIE a monitorizat campania electorală pentru locale

SIE a monitorizat campania electorală pentru locale

SIE a monitorizat campania electorală pentru locale
11 Aug 2008   •   09:40

Serviciul de Informaţii Externe a monitorizat şi supravegheat campania electorală pentru alegerile locale, deşi legea nu îi conferă atribuţii de acest gen, susţin jurnaliştii de la Gândul. Această implicare a SIE ar reieşi dintr-un dosar aflat acum pe rolul instanţei de judecată.

Un ofiţer al Serviciului de Informaţii Externe a dat în judecată instituţia care l-a destituit în urma unei abateri disciplinare. Concret, el a fost sancţionat pentru că ar fi participat la un miting electoral pentru susţinerea unui candidat la Primăria localităţii Domneşti. El a fost convocat de Comisia de cercetare disciplinară prealabilă pentru a da explicaţii cu privire la această chestiune.

Ofiţerul SIE mai susţine că a fost pus de membrii Comisiei în faţa unor fotografii făcute de agenţi SIE infiltraţi printre oamenii care participau la acel miting electoral.

Surse neoficiale au declarat pentru Gândul că ofiţerul ar fi fost filmat în timp ce îl susţinea pe candidatul PNL la Primăria Domneşti, Daniel Iovănescu. Acuzaţiile ofiţerului sunt extrem de grave în condiţiile în care Serviciul de Informaţii Externe nu poate monitoriza o campanie electorală întrucât legea nu îi permite.

Ofiţerul a cerut SIE reintegrarea sa şi plata salariului pe perioada cât a fost suspendat, pentru că, în opinia sa, destituirea sa ar fi fost una ?ilegală şi abuzivă".

Antena3

×
Parteneri
Premieră în lumea auto: Apare taxa pe kilometraj!
x close