Antena 3 CNN Actualitate Siguranţa copiilor în şcolile din România, ignorată de autorităţi

Siguranţa copiilor în şcolile din România, ignorată de autorităţi

Siguranţa copiilor în şcolile din România, ignorată de autorităţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    19 Oct 2011   •   20:55

La şcoală, copiii sunt la fel de puţin protejaţi, ca pe stradă. Acum o lună, când  o femeie a atacat cu un cuţit mai mulţi elevi din Liceul Racoviţă, Primaria de sector promitea că va asigura paza în toate unităţile şcolare.

Reporterii Observator au demonstrat că, la o lună de la incident, în şcoli intră, în continuare, oricine pofteşte. Ba mai mult, părinţii elevilor sunt obligaţi să  cotizeze pentru angajarea unei anumite firme de bodyguarzi.

Primãria sectorului 2, administratorul şcolii, promitea acum o lună să rezolve problema, după ce o femeie fără adăpost a atacat în interiorul unui liceu mai mulţi elevi. Autorităţile locale spuneau atunci că au investit în camere de supraveghere şi că vor mai da un milion de euro pentru firmele de pază.

Acum, după ce n-au investit niciun euro pentru siguranţa elevilor, oficialii spun că de vină e legislaţia, care întârzie licitaţia.

Ca să-şi ştie copiii în siguranţă, părinţii fac eforturi mari ca sp plătească ei un paznic. Direcţiunea mai multor şcoli cere bani pentru a angaja o anumită firmă de pază.

Conducerea şcolilor nu a vrut să discute despre cheta pentru angajarea firmei de pază, iar edilii de la sectorul 2 s-au mulţimit să spună, din nou, că "vor rezolva" problema.

 

×
Subiecte în articol: siguranta şcoli Securitate atac
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close