Antena 3 Actualitate Sile Cămătaru rămâne în arest, după ce instanţa supremă a admis recursul DIICOT

Sile Cămătaru rămâne în arest, după ce instanţa supremă a admis recursul DIICOT

de M.Z.    |    22 Iun 2013   •   09:14
Sile Cămătaru rămâne în arest, după ce instanţa supremă a admis recursul DIICOT
Sursa foto: Foto: Agerpres
Sile Cămătaru rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis recursul formulat de procurorii DIICOT la decizia Curţii de Apel Bucureşti de punere în liberate a acestuia. Potrivit Mediafax, magistraţii instanţei supreme au decis prelungirea arestului preventiv şi pentru Marian Sîrbu.
 
Curtea de Apel Bucureşti a dispus miercuri înlocuirea arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu timp de 30 de zile, din 22 iunie până la 21 iulie, pentru Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi Marian Sîrbu, un apropiat al clanului Cămătarilor, decizia fiind atacată cu recurs la instanţa supremă.
 
Marian Sîrbu, zis Box, a fost implicat în conflictul de stradă din Popeşti-Leordeni, soldat cu împuşcarea unui membru al grupării Sportivilor.
 
În schimb, Curtea de Apel Bucureşti a dispus prelungirea arestului preventiv în cazul lui Ion Balint - zis Nuţu Cămătaru - şi al altor şapte membri ai grupărilor Cămătarilor şi Sportivilor, pentru perioada 22 iunie - 21 iulie. 
 
Pe 19 aprilie, tot Curtea de Apel Bucureşti i-a respins lui Sile Cămătaru o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, pe motiv că aceasta este inadmisibilă. 
 
Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, şi alţi 11 membri ai clanurilor Cămătarilor şi Sportivilor se află în arest preventiv din 23 februarie.
 
Aceştia fuseseră reţinuţi, împreună cu alţi 27 de membri ai celor două clanuri, în urma a 115 percheziţii, de la locuinţele suspecţilor fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.
 
Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane.

De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.
 
În acelaşi dosar, sunt cercetaţi în libertate avocata Luiza Gabriela Dragne de la Baroul Bucureşti, acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru, şi Dragoş Pandele, cunoscut sub numele de Mihăiţă Cămătaru, fiul vitreg al lui Sile Cămătaru.
 
Potrivit procurorilor, Dragne ar fi permis accesul neautorizat la informaţii obţinute cu ocazia percheziţiilor.


 

×
Subiecte în articol: Sile Camataru arest

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close