Antena 3 CNN Actualitate Sinaia. Drumul spre cota 1400 a fost redeschis (VIDEO)

Sinaia. Drumul spre cota 1400 a fost redeschis (VIDEO)

Sinaia. Drumul spre cota 1400 a fost redeschis <font color=red>(VIDEO)</font>
28 Dec 2007   •   12:26

Şoferii care au vrut vineri să ajungă din Sinaia la Cota 1400 au avut o surpriză majoră. Şoseaua a fost închisă vineri. Autorităţile spun că au interzis accesul, pentru că drumul era acoperit de gheaţă. Oamenii cred însă că primăria a vrut să îi forţeze să folosească telegondola, dată în folosinţă joi. Drumul a fost redeschis vineri seara. Primarul susţine că decizia a fost una temporară. Totuşi, autorităţile intenţionează să impună o taxă celor care vor să urce cu maşina la Cotă. ?Am luat această devizie pentru a nu pune în pericol siguranţa turiştilor?, a declarat Vlad Oprea, primarul din Sinaia.

CĂLĂTORIA SPRE COTA 1400:  

El spune însă că impunerea unei eventuale taxă este necesară pentru protejarea mediului. Cota 1400 este parte dintr-un parc natural, iar lipsa locurilor de parcare îi face pe şoferi să îşi lase maşinile pe iarbă, susţin autorităţile.

Telegondola din Sinaia a costat 7 milioane de euro. Primăria va plăti însă mult mai mult, pentru că s-a împrumutat pentru realizarea investiţiei şi acum trebuie să achite şi dobânda. În urmă cu 2 săptămâni, când a fost dată oficial în funcţiune, telegondola nu a mers decât câteva minute, pentru că nu era conectată la reţeaua de electricitate şi nu avea toate avizele necesare.

CUM VA FI VREMEA ÎN WEEKEND ŞI DE REVELION

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close