Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii pregătesc ample acţiuni de protest, marţi, în Capitală

Sindicaliştii pregătesc ample acţiuni de protest, marţi, în Capitală

Sindicaliştii pregătesc ample acţiuni de protest, marţi, în Capitală
05 Oct 2008   •   15:20

Cele patru mari confederaţii sindicale vor organiza marţi un miting în faţa Parlamentului. Sindicaliştii cer condiţii de muncă decente şi salarii mai mari. Confederaţia Naţională Sindicală ?Cartel ALFA?, Blocul Naţional Sindical, CNSLR ?Frăţia? şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România vor ieşi marţi în stradă pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor actuale de muncă. Cele patru confederaţii vor protesta în faţa Parlamentului.
Marşul de protest porni la ora 11.00 din Piaţa Constituţiei şi se va desfăşura în jurul Palatului Parlamentului. După încheierea marşului va fi organizat un miting în care liderii sindicali vor susţine scurte discursuri. Acţiunea se va încheia cu un program artistic.
Liderii sindicali susţin că, din datele pe care le au 38% dintre români trăiesc sub limita sărăciei şi este nevoie de măsuri urgente care să rezolve această problemă. Sindicaliştii spun că salariul minim din România ar trebui să fie între 900 şi 1.000 de lei, nu 540 de lei cum este în prezent.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Cartel Alfa
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close