Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii ROMATSA: Vacanța 1-5 iunie nu va fi afectată de o grevă generală

Sindicaliştii ROMATSA: Vacanța 1-5 iunie nu va fi afectată de o grevă generală

Sindicaliştii ROMATSA: Vacanța 1-5 iunie nu va fi afectată de o grevă generală
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Mai 2017   •   19:25

Preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Gabriel Tudorache, a denunțat, miercuri, declarațiile ministrului Transportului, Alexandru Răzvan Cuc, pe care le-a catalogat drept ”contradictorii”, cu privire la situația reală de la ROMATSA.

”Domnul ministru al Transporturilor face niște declarații contradictorii. Domnia sa spune că la ROMATSA nu există probleme financiare și de faliment, dar el declară că va susține schimbarea planului de performanță al ROMATSA,  (...) lucru care relevă că ROMATSA are o problemă financiară”, a spus Gabriel Tudorache.

Totodată, Gabriel Tudorache a ținut să sublinieze că vacanțele românilor nu vor fi afectate în următoarea perioadă, 1 - 5 iunie, de o grevă generală.

”În mod sigur, vacanța 1-5 iunie nu va fi afectată de o grevă generală. Nu au de ce suferi cetățenii României pentru incompetența autorităților. (...) Dacă nu am fi anunțat acea grevă generală, nu am fi fost chemați și ROMATSA nu ar fi putut fi salvată”, a mai spus acesta.

Marţi, sindicalistul Gabriel Tudorache a anunţat că negocierile cu patronatul ROMATSA vor continua în perioada următoare, dar dacă acestea nu vor duce la încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă (CCM) greva va fi reluată. 

"Având în vedere impactul negativ asupra traficului aerian şi disconfortul creat pasagerilor ce se deplasează din destinaţii de concediu prin continuarea grevei propriu-zise părţile au convenit încheierea unei convenţii prin care se suspendă temporar greva propriu-zisă începând cu ora 12,10 şi continuarea negocierilor în vederea ajungerii la un acord pentru semnarea unui nou Contract Colectiv de Muncă. Dacă negocierile eşuează greva va fi reluată fără a mai fi necesară parcurgerea etapelor procedurale preliminare prevăzute de lege", a arătat Tudorache.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close