Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele din învăţământ cer demisia ministrului Muncii pentru diminuarea coeficienţilor de ierarhizare

Sindicatele din învăţământ cer demisia ministrului Muncii pentru diminuarea coeficienţilor de ierarhizare

Sindicatele din învăţământ cer demisia ministrului Muncii pentru diminuarea coeficienţilor de ierarhizare
Sursa foto: sindicatele din invatamant
02 Iul 2009   •   20:16

Federaţiile din învăţământ îi cer premierului Emil Boc să-i demită pe ministrul Muncii Marian Sârbu şi pe secretarul de stat Valentin Mocanu. În opinia sindicaliştilor din Educaţie, cei doi sunt principalii vinovaţi pentru diminuarea cu 40% a coeficienţilor de ierarhizare din proiectul legii unice, care au fost subiectul negocierilor timp de trei luni.

Sindicaliştii din învăţământ sunt dezamăgiţi de modul în care Guvernul s-a răzgândit în privinţa salariilor profesorilor. Asta în condiţiile în care se ajunsese la o înţelegere, după luni de negocieri.

În cazul în care Guvernul nu va reveni asupra deciziei şi nu va respecta Acordul încheiat, sindicaliştii iau în considerare redeschiderea conflictului de muncă.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, nu pare, însă, intimidat de ameninţările federaţiilor sindicale. El a precizat că legea unică a salarizării nu se referă doar la educaţie şi trebuie privită în contextul economic şi social.

În urma modificărilor făcute la grila unică de salarizare, sindicaliştii din educaţie susţin că învăţătorii debutanţi ar avea un salariu mai mic decât în prezent cu aproximativ 100 de lei, iar creşterea pentru cadrele didactice debutante ar fi de 45 la sută, în timp ce pentru cei cu vechime de peste 40 de ani ar fi de nouă procente.

Antena3

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii Marian Sarbu
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close