Antena 3 CNN Actualitate Singurul român cu cinci rinichi este un bucureştean de 37 de ani

Singurul român cu cinci rinichi este un bucureştean de 37 de ani

Singurul român cu cinci rinichi este un bucureştean de 37 de ani
21 Iul 2009   •   20:49

Singurul român cu cinci rinichi, un bărbat în vârstă de 37 de ani din Bucureşti, s-a aflat marţi la al treilea transplant. Specialiştii de la Institutul de Urologie din Cluj au făcut tot posibilul să-i ofere din nou pacientului şansa la o viaţă normală. Operaţia de transplant, în premieră în România, a fost o reuşită, potrivit doctorilor, iar pacientul are o evoluţie bună. Singura problemă pe care au întâmpinat-o medicii a fost să-i găsească loc în organism celui de-al cincilea rinichi.

Bãrbatul a făcut dialize timp de doi ani. Primul rinichi tranplantat a rezistat doar patru ani, iar cel de al doilea şapte. Acum se află la cel de al treilea transplant, ceea ce îl face să fie singura persoană cu cinci rinichi din România.

Lui Cristian viaţa îi surâde din nou şi, chiar dacă ştie că recuperarea va fi mult mai grea, speră din tot sufletul să fie un învingător.

La intervenţia chirurgicală de la Institutul de Urologie şi Tranplant din Cluj a participat o întreagă echipă de specialişti, condusă de profesorul Mihai Lucan.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close