Antena 3 CNN Actualitate Sinistraţii din 2005 din Roşia de Amaradia refuză să părăsească locuinţele modulare

Sinistraţii din 2005 din Roşia de Amaradia refuză să părăsească locuinţele modulare

Sinistraţii din 2005 din Roşia de Amaradia refuză să părăsească locuinţele modulare
03 Aug 2008   •   18:10

Solidaritatea nu pare să fie punctul forte al foştilor sinistraţi de la Roşia de Amaradia. Oamenii refuză să cedeze locuinţele modulare primite acum doi ani, care acum ar fi vitale pentru cei din Moldova. Localnicii ameninţă că îşi dau foc dacă vor fi luate modulele, deşi cei mai mulţi au primit case noi din cărămidă.

Apele se retrag încet-încet din nordul Moldovei. În urma lor, rămân ruinele, case cu pereţi prăbuşiţi şi drumuri distruse. În acest moment, peste 900 de oameni mai sunt evacuaţi, alungaţi din case de furia apelor. Tot cam atâtea locuinţe au fost complet distruse sau stau să cadă după inundaţiile din ultima săptămână. Iar prioritatea zero este în acest moment reconstrucţia caselor şi găsirea unor soluţii pentru adăpostirea sinistraţilor. Iar una dintre soluţii este la îndemâna unor oameni care au trecut la rândul lor prin drama inundaţiilor.

În satul Seciuri mai sunt acum 48 de module. Toţi cei care trăiesc în locuinţele improvizate au primit case noi de la Guvern. Foştii sinistraţi însă, nici nu vor să audă că trebuie să plece din modulele de care au atâta nevoie acum sinistraţii din nordul ţării. Localnicii din Seciuri ameninţă că îşi dau foc dacă cineva încearcă să le ia construcţia modulară primită în urma alunecărilor de teren de acum doi ani

Primăria a cerut Prefecturii să păstreze totuşi câteva module, pentru cei care nu au primit casă de la Guvern. Modulele din Seciuri ar urma să fie ridicate săptămâna viitoare.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close