Antena 3 CNN Actualitate Sinistraţii din judeţele afectate de inudaţii încep să primească banii pentru refacerea locuinţelor

Sinistraţii din judeţele afectate de inudaţii încep să primească banii pentru refacerea locuinţelor

Sinistraţii din judeţele afectate de inudaţii încep să primească banii pentru refacerea locuinţelor
09 Aug 2008   •   12:02

Banii pentru refacerea locuinţelor au început să ajungă în zonele sinistrate. Este vorba pentru început de familiile ruinate de inundaţii din judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi şi Bacău. Ministrul Muncii a promis că oamenii vor primi banii începând de sâmbătă. Numai sinistraţii din Neamţ mai au de aşteptat până luni, pentru că nu s-au terminat toate anchetele sociale, a anunţat ministrul Muncii, Paul Păcuraru. În total, peste 22.000 de persoane vor primi ajutoare de urgenţă în bani.

Fiecare persoană afectată va primi pentru nevoile personale un ajutor de 300 de lei. Pentru famiile unde s-au înregistrat decese în timpul inundaţiilor sunt prevăzute ajutoare în valoare de 5.000 de lei. Tot pentru nevoi pesonale, cei ale căror case au fost afectate, primesc între 300 şi 800 de lei. La aceşti bani, se adaugă sumele necesare reconstrucţiei sau refacerii caselor distruse de ape.

În toată ţara sunt aproape 5.600 de case care trebuie reparate, consolidate sau reconstruite. În ceea ce priveşte apelul umanitar al Guvernului la ministerul Muncii, Păcuraru spune că funcţionarii vor dona jumătate din bonusurile lunii iulie, dar numai cu acordul lor, iar demnitarii, jumătate din salariu. El, în calitate de ministru, va dona 2.500 de lei. Din aceşti bani urmează să fie cumpărate mobilier, electrocasnice şi bunuri de strictă necesitate pentru familiile sinistrate.

Sindicatele funcţionarilor publici au contestat iniţiativa Ministerului Muncii şi au susţinut că donaţiile ar fi fost impuse şi condiţionate.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close