Antena 3 CNN Actualitate Sinteşti. O nuntă între minori provoacă scandal cu focuri de armă

Sinteşti. O nuntă între minori provoacă scandal cu focuri de armă

Sinteşti. O nuntă între
minori provoacă scandal cu focuri de armă
27 Feb 2008   •   17:33

Scandal cu focuri de armă, la Sinteşti, în judeţul Ilfov. Două familii de rromi s-au războit cu săbii, topoare şi pistoale, din cauza unor neînţelegeri legate de o nuntă între copii. Tânărul mire a refuzat să o ia de nevastă pe fata stabilită de familii, pe motiv că aceasta, în vârstă de doar 10 ani, e mult prea mică pentru el -

Potrivit Poliţiei Ilfov, cele două familii s-ar mai fi certat şi în urmă cu două săptămâni pe motiv că viitorul mire de 14 ani a fost văzut mergând de mână cu o altă fată.

În scandal, au fost implicate 200 de persoane. 12 oameni împuşcaţi au fost internaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti şi urmează să fie operaţi pentru a li se extrage alicele. Curtea spitalului s-a umplut de rromi furioşi, susţinători ai familiilor care se războiesc. Forţele de ordine au intervenit pentru a aplana conflictul.

Poliţiştii au audiat 50 de persoane, însă nimeni nu a fost reţinut.

După un an de la aderare la UE, România nu dă semne că s-ar integra în peisajul social european. În 2007, Senatul a modificat Codul Familiei, interzicând categoric căsătoriile între persoane care nu au împlinit 18 ani. Ca multe altele, legea nu se respectă.

Nu puţine sunt cazurile în care familii de rromi „aranjează" mariajul copiilor, pentru a păstra tradiţia.

Presa internaţională dezbate intens situaţia căsătoriei între minorii de etnie rromă din România, exemplificând prin numeroase cazuri de copii ale căror familii le unesc destinele, încă dinainte ca aceştia să aibă capacitate juridică.

Cele mai recente situaţii dezbătute s-au petrecut în localitatea Râmnicelu, unde două fetiţe rrome, Marghioala (5 ani) şi Lucica (10 ani), s-au logodit fiecare cu câte un băiat din aceeaşi comunitate etnică.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close