Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Alt jaf, alt asasinat. România devine Columbia?

Sinteza Zilei: Alt jaf, alt asasinat. România devine Columbia?

Sinteza Zilei: Alt jaf, alt asasinat. România devine Columbia?
Sursa foto: sinteza zilei
11 Feb 2009   •   22:57

?Are loc o degradare foarte serioasă a ordinii publice în România, pe un fond de toleranţă nemaiîntâlnită a autorităţilor în raport cu aceste elemente de tip mafiot şi de crimă organizată?, a declarat analistul Radu Tudor, miercuri, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei. Afirmaţia analistului a fost făcută în contextul unui nou jaf care a avut loc la Focşani, unde un casier, care transporta cu maşina două miliarde de lei vechi, a fost atacat de mai multe persoane care l-au agresat şi au fugit cu banii.
?La Braşov avem de-a face cu o casă de schimb valutar, aici cu o societate de construcţii, ambele au o foarte mare vină în ce s-a întâmplat: dacă eşti o firmă care transportă bani mulţi nu-i duci cu o pungă de-un leu, mai bine dai 300 de euro unei societăţi de transport valori. Oamenii aceştia încurajează crima organizată?, a spus Radu Tudor. Analistul s-a referit astfel şi la jaful de la Braşov, care se aseamănă cu cel de la Focşani în privinţa modalităţii alese de şefii celor două societăţi de a transporta acele sume importante de bani ? cu o sacoşă sau o geantă şi un autoturism obişnuit.
?Poliţia şi jandarmeria nu fac munca de prevenire, nu sunt în stradă. Ministerul Administraţiei şi Internelor este unul de 160.000 de oameni care mănâncă un buget de miliarde de euro în fiecare an. Oamenii aceştia ar trebui permanent să fie îndrumaţi şi comandaţi astfel încât să fie în permanenţă pe stradă, lângă om?, consideră Radu Tudor.
?Statul este slab şi oricât ar încerca preşedintele Băsescu să mă jignească spunând că eu, jurnalistul, relatez ceva ce nu e adevărat... de fapt eu sunt de vină pentru că spun că la Focşani un om a fost atacat, eu, jurnalistul, sunt de vină pentru că spun că la Braşov au fost omorâte două persoane. Asta este o crimă din partea presei, faptul că vrea să spună adevărul?, a spus analistul Radu Tudor.
Preşedintele Traian Băsescu a atacat, miercuri, din nou, trusturile de presă spunând că patronii acestora încearcă să discrediteze autorităţile statului. Băsescu a cerut Guvernului să demonteze astfel de acţiuni prim măsuri concrete.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close