Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: "Am fost în pericol de moarte" - Interviu document cu Marie Jeanne Ion

Sinteza zilei: "Am fost în pericol de moarte" - Interviu document cu Marie Jeanne Ion

Sinteza zilei: "Am fost în pericol de moarte" - Interviu document cu Marie Jeanne Ion
23 Iul 2013   •   21:33

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de marţi seară a emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3, un fragment dintr-un interviu document cu Marie Jeanne Ion, jurnalista răpită în Bagdad, în 2005, împreună cu alţi doi colegi de breaslă.

Jurnalista Marie Jeanne Ion a vorbit, în 2010, tot într-o ediţie "Sinteza Zilei", despre clipele trăite imediat după momentul eliberării şi reîntoarcerii în ţară, dar şi despre cum a ajuns acest eveniment nefericit să fie exploatat politic.

Jurnalista răspundea astfel acuzaţiilor lansate de Elena Udrea, pe atunci, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, care declarase anterior că Marie Jeanne Ion ar fi ştiut că urma să fie răpită în Irak.

"În ce fel de ţară trebuie să trăieşti ca să accepţi ca cineva doar pentru puerilul motiv faimă ar fi acceptat aşa ceva. Din secunda în care ne-am aflat în maşina răpitorilor am fost în pericol de moarte. În Irakul acelei perioade tumultoase, cu o grămadă de ceckpoint-uri, dacă cineva din forţele de ordine ar fi văzut arme în maşina în care ne aflam ar fi deschis focul", a declarat jurnalista.

În privinţa celebrităţii, "doamna Elena Udrea trebuie să ştie că am refuzat, printre altele, un interviu la CNN, asta apropo de notorietate şi faimă", a subliniat Marie Jeanne.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close