Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Ce trebuia, de fapt, să facă SPP când Jean-Claude Juncker a sosit în România

Sinteza zilei. Ce trebuia, de fapt, să facă SPP când Jean-Claude Juncker a sosit în România

Sinteza zilei. Ce trebuia, de fapt, să facă SPP când Jean-Claude Juncker a sosit în România
Sursa foto: foto: captura Antena 3
17 Sep 2018   •   23:03

Mihai Gâdea a prezentat, luni, la "Sinteza Zilei", un document publicat de jurnalista Sorina Matei cu atribuțiile și obligațiile SPP în cazul vizitelor în România a înalților demnitari în cazul unor evenimente importante cum este Iniţiativa celor Trei Mări.

"După sosirea în zona de desfășurare a misiunii, grupul antemergător și reprezentanții instituțiilor care participă la misiune vor discuta și stabili următoarele probleme:

1. Cu instituțiia organizatoare a activităților.

- programul detaliat al avtivităților;

- detalii privind ceremonialul primirii/plecării: cine întâmpină, locul (limita județului, aeroport), protocol, gardă de onoare etc;

............

- participarea oficialităților pe momente", se arată în documentul prezentat de jurnalistă.

"Cred că discuția este pur și simplu închisă. În fața unei evidențe de acest fel nu mai poți spune nimic. SPP-ul se ocupă de primiri/plecări, se ocupă de informarea autorităților cu privire la aceste lucruri", a spus Mihai Gâdea.

Potrivit unor surse Antena 3, un SPP-ist se afla în turnul de control al Aeroportului Băneasa, la momentul sosirii aeronavei președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"Surse din Romatsa transmit colegilor noștri că în turnul de control era un SPP-ist și acesta avea rolul de a informa pe toți cei care erau implicați în protocolul de la Aeroportul Băneasa. Așa se procedează în general în cazul demnitarilor, așa s-a procedat și în acest caz. Deci se știa din vreme, se știa cu mult timp înainte...

De asemenea, avem un mesaj de la un pilot care spune ceva extrem de relevant. Cursele speciale au orar fix de aterizare. Dacă se ajunge în zonă mai devreme, pilotul ia decizia executării unei zone de așteptare. Înainte, el calculează viteza necesară ca să ajungă în timp", a spus Mihai Gâdea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close