Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Claudiu Manda, despre cazul procurorului care a implorat-o în genunchi pe Kovesi să nu-i fie arestat fratele

Sinteza zilei. Claudiu Manda, despre cazul procurorului care a implorat-o în genunchi pe Kovesi să nu-i fie arestat fratele

Sinteza zilei. Claudiu Manda, despre cazul procurorului care a implorat-o în genunchi pe Kovesi să nu-i fie arestat fratele
Sursa foto: foto: captura Antena 3
14 Mai 2018   •   23:05

Laura Codruţa Kovesi ar fi dispus arestarea fratelui procurorului DNA Marius Vartic, cel care instrumenta dosarul lui Toni Greblă, pentru a-l forța să ia măsuri extreme.

Şefa DNA voia ca Toni Grebla sa ajungă după gratii. Drept urmare fratele procurorului Vartic a fost condamnat la an şi şase luni de închisoare cu suspendare cu un termen de supraveghere de doi ani.

Informația, prezentată de jurnalista Sorina Matei, a fost confirmată luni de fostul șef antifraudă Suceava, Ionuț Vartic.

„În primul rând, țin să precizez că nu cunosc aspecte legate de bucătăria internă a DNA, nu am discutat nici înainte și nici după cu fratele meu probleme legate de serviciul fiecăruia, că am fost surprins când am citit articolul Sorinei Matei, nu pentru că nu aș fi știut că totul este o făcătură, ci pentru ca nu am știut din ce direcție vine.

Ceea ce însă știu și pot să confirm este că întreaga poveste a fost ciudată de la început, de la ziua percheziției când a venit ditamai procurorul cu mascații la ușă cu un mandat în care apăreau toate infracțiunile din Codul penal (în afară de crimă și viol) din care nu a rămas mare lucru, dar suficient cât să fiu ridicat și dus la București.

Cei drept, oamenii aceia mai mult au vorbit la telefon cu “cineva” decât au făcut percheziție.

În motivarea arestului la domiciliu primit la Tribunalul București se precizează clar că “nu există în acest moment probe, dar că pot apărea pe parcursul cercetării penale. Și da, am fost reținut în celulă cu oameni despre care am aflat acolo că erau în arest în cauze instrumentate de fratele meu.”, a spus Ionuț Vartic, pentru newsbucovina.ro.

Informațiile au fost comentate, luni, la "Sinteza Zilei", de preşedintele Comisiei de Control a SRI, Claudiu Manda:

"Rămâne să vedem pe cine să audiem și care este legătura cu Serviciul Român de Informații. Ne uităm la destul de multe cazuri apărute în spațiul public, inclusiv unul pe care l-am avut la comisie, când am audiat un fost procuror DNA, și se conturează cumva ideea că se căutau ține, că motivul principal era să-i îndepărteze din diferite poziții, prin construcția aceasta de dosare. După aceea dosarele mergeau în instanță și oamenii aceștia au avut efectiv ghinionul să nimerească la un complet care să-i și ducă la un arest preventiv sau mai departe la condamnări", a spus Claudiu Manda.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close