Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Dezvăluirile care ar putea arunca în aer alegerile prezidențiale

Sinteza zilei. Dezvăluirile care ar putea arunca în aer alegerile prezidențiale

Sinteza zilei. Dezvăluirile care ar putea arunca în aer alegerile prezidențiale
Sursa foto: foto: Antena 3
07 Oct 2019   •   21:38

România este pentru prima oară citată în scandalul acuzaţiilor reciproce de corupţie din Statele Unite, care poate duce la destituirea preşedintelui Donald Trump.

Avocatul lui Trump promite, fără să dea detalii, că va dezvălui implicarea fostei administraţii a lui Barack Obama în acte de corupţie din România. Declaraţia vine pe fondul acuzaţiei că preşedintele Trump ar fi făcut presiuni asupra Ucrainei pentru a-l ancheta pe fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden.

Unul din avocaţii preşedintelui Donald Trump s-a referit la România la finalul unui interviu televizat despre ancheta iniţiată în Congres care poate duce la destituirea preşedintelui. Opoziţia democrată îl acuză pe Donald Trump că a făcut presiuni asupra preşedintelui Ucrainei pentru a ancheta afacerile din această ţară ale lui Hunter Biden. Acesta este fiul fostului vicepreşedinte Joe Biden, posibil candidat democrat, anul viitor, la Casa Albă. Trump susţine că Hunter Biden a fost implicat în afaceri dubioase şi în alte ţări.

Hunter Biden a fost, între altele, consilierul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, în prezent condamnat la şapte ani de închisoare, fugit din ţară şi dat în urmărire internaţională. Nu este clar dacă Biden a jucat vreun rol în afacerea Ferma Băneasa, pentru care a fost condamnat Popoviciu. Joe Biden susţine că adevăratul corupt este chiar Trump.

Informațiile legate de uriașul scandal din Statele Unite au fost comentate de Mihai Gâdea la începutul ediției de luni a emisiunii "Sinteza Zilei".

"Ce legătură are asta cu noi? Păi are o legătură uriașă și probabil astăzi ați văzut la știri că avocatul președintelui SUA, Rudy Giuliani, se duce la cea mai puternică rețea de știri din SUA, la Fox News, și vorbește despre faptul că în acest scandal urmează România.

Procedura de suspendare a celui mai puternic om din lume este una complicată, ai nevoie de atât de multe lucruri ce nici nu pot fi enunțate într-o emisiune de televiziune. Să ajungi însă să spui că de fapt departea președintelui Statelor Unite una dintre cheile acestui scandal este România e ceva ce se anunță ca un fel de cutremur", a spus Mihai Gâdea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Donald Trump Joe Biden
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close