Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: "Epoca de aur Ceauşescu". Ce e la fel şi ce e mai rău?

Sinteza Zilei: "Epoca de aur Ceauşescu". Ce e la fel şi ce e mai rău?

Sinteza Zilei: "Epoca de aur Ceauşescu". Ce e la fel şi ce e mai rău?
Sursa foto: Sinteza Zilei
26 Ian 2009   •   23:02

?S-au schimbat lucrurile şi fundamental. Problema e că nu s-au schimbat aşa cum ne-am fi dorit noi. S-a schimbat sistemul, lilbertăţile pe care le avem acum. Lucrurile puteau fi mult mai bune decât sunt acuma?, a declarat analistul Mugur Ciuvică la Sinteza Zilei. Mihai Gâdea şi invitaţii săi au discutat despre fostul dictator, Nicolae Ceauşescu, care ar fi împlinit, luni, vârsta de 91 de ani.
?Epoca de aur? sau perioada de dictatură a ?îndrăgitului conducător al patriei", Nicolae Ceauşescu, a fost prezentată în comparaţie cu ceea ce se întâmplă în prezent, la 20 de ani de la moartea liderului comunist.
Dumitru Dragomir, unul dintre invitaţii emisiunii a spus că ?acum ai posibilitatea să spui ce gândeşti, circulaţia peste graniţă este liberă şi altele.? Totuşi, Dragomir susţine că ţara nu a progresat din 3 motive: primul - moartea lui Ceauşescu în ziua de Crăciun, al doilea - mineriadele, care au fost cancerul ce a mâncat democraţia, iar al treilea motiv - privatizările care s-au făcut cu avantajul grupurilor de interese, bogăţia s-a luat de la cei mulţi şi s-a dus la puţini.
Mugur Ciuvică apreciază că ?propaganda de atunci era apăsătoare(...) în prima parte a anilor în care a condus Ceauşescu, îţi instaura un sentiment de frică, acum poţi să schimbi canalul, nu eşti obligat să vezi sau să citeşti în ziare chestiile astea?.
Dumneavoastră ce credeţi, este mai rău sau mai bine acum, la 20 de ani de la moartea lui Nicolae Ceauşescu?
Imaginile difuzate de Televiziunea Română la 26 ianurie 1988

Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close