Sinteza zilei. Fost procuror aruncat nevinovat în pușcărie. Denunțătorii au recunoscut că au scris la dictare

26 Mar 2019   •   23:27
Sinteza zilei. Fost procuror aruncat nevinovat în pușcărie. Denunțătorii au recunoscut că au scris la dictare foto: captura Antena 3

Mihai Gâdea a prezentat, marți, la "Sinteza zilei", un nou caz de abuz al procurorului orădean Ciprian Man.

De data aceasta, victima a fost avocatul Gerenyi Istvan Peter, din Baroul Satu Mare. Trimis în judecată în septembrie 2015 pentru trafic de influență, printr-un rechizitoriu semnat de procurorul Adrian Valentin Muntean de la DNA Oradea și confirmat de șeful de la acea vreme al DNA Oradea Cirpian Man, Gerenyi Istvan Peter a fost achitat definitiv pe 14 martie 2019.

S-a întâmplat dupa ce la fond, în aprilie 2017, Curtea de Apel Oradea dispusese condamnarea avocatului la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Achitarea vine într-un dosar în care avocatul și totodată fostul procuror Gerenyi a fost reținut de DNA pentru 24 de ore și apoi arestat preventiv. În total, avocatul a stat 33 de zile după gratii într-o cauză soldată cu achitare. potrivit luju.ro.

"Am trecut prin niște lucruri groaznice - este cuvântul cel mai potrivit. Și niciodată nu m-am gândit că se poate întâmpla așa ceva, dar s-a întâmplat. La începutul anului 2015 s-au format mai bune dosare în paralel, toate pe baza unor denunțuri făcute de deținuți, iar acești deținuți au fost duși în mod repetat la DNA. S-au exercitat presiuni asupra lor, inclusiv cu concursul polițiștilor din cadrul DNA și al angajaților penitenciarului, acei vestiți SIPA", a mărturisit Gerenyi Istvan Peter.

Interviul realizat de reporterul Adrian Călin, pe larg, în video:

 

 

 

 

x close