Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Fost procuror aruncat nevinovat în pușcărie. Denunțătorii au recunoscut că au scris la dictare

Sinteza zilei. Fost procuror aruncat nevinovat în pușcărie. Denunțătorii au recunoscut că au scris la dictare

Sinteza zilei. Fost procuror aruncat nevinovat în pușcărie. Denunțătorii au recunoscut că au scris la dictare
Sursa foto: foto: captura Antena 3
26 Mar 2019   •   23:27

Mihai Gâdea a prezentat, marți, la "Sinteza Zilei", un nou caz de abuz al procurorului orădean Ciprian Man.

De data aceasta, victima a fost avocatul Gerenyi Istvan Peter, din Baroul Satu Mare. Trimis în judecată în septembrie 2015 pentru trafic de influență, printr-un rechizitoriu semnat de procurorul Adrian Valentin Muntean de la DNA Oradea și confirmat de șeful de la acea vreme al DNA Oradea Cirpian Man, Gerenyi Istvan Peter a fost achitat definitiv pe 14 martie 2019.

S-a întâmplat dupa ce la fond, în aprilie 2017, Curtea de Apel Oradea dispusese condamnarea avocatului la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Achitarea vine într-un dosar în care avocatul și totodată fostul procuror Gerenyi a fost reținut de DNA pentru 24 de ore și apoi arestat preventiv. În total, avocatul a stat 33 de zile după gratii într-o cauză soldată cu achitare. potrivit luju.ro.

"Am trecut prin niște lucruri groaznice - este cuvântul cel mai potrivit. Și niciodată nu m-am gândit că se poate întâmpla așa ceva, dar s-a întâmplat. La începutul anului 2015 s-au format mai bune dosare în paralel, toate pe baza unor denunțuri făcute de deținuți, iar acești deținuți au fost duși în mod repetat la DNA. S-au exercitat presiuni asupra lor, inclusiv cu concursul polițiștilor din cadrul DNA și al angajaților penitenciarului, acei vestiți SIPA", a mărturisit Gerenyi Istvan Peter.

Interviul realizat de reporterul Adrian Călin, pe larg, în video:

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close