Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Iohannis, interviu în limba germană despre scandalul Schweighofer. Băsescu sare la atac

Sinteza zilei: Iohannis, interviu în limba germană despre scandalul Schweighofer. Băsescu sare la atac

Sinteza zilei: Iohannis, interviu în limba germană despre scandalul Schweighofer. Băsescu sare la atac
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2015   •   23:36

Mihai Gâdea a difuzat, în ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza Zilei", un fragment dintr-un interviu acordat de preşedintele României, Klaus Iohannis, postului german de televiziune ARD.

Rugat să comenteze acuzaţiile potrivit cărora ar fi apropiat de compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, Klaus Iohannis a declarat că nu îi cunoaşte.

"Nu-i cunosc deloc pe aceşti oameni. Şi nu cred că o lege e făcută sau trebuie să fie făcută pentru o companie sau pentru un grup de firme. În acest sens este o idioţenie totală ideea că eu aş face vreun fel de lobby pentru o companie austriacă. Această idee a apărut pe scena politică pentru că eu am origine germană, deci cumva şi austriacă. Nu are nimic de-a face cu realitatea", a afirmat Klaus Iohannis.

Imediat după difuzarea acestui interviu, Traian Băsescu a făcut o criză de nervi la B1, unde a criticat alegerea preşedintelui Iohannis de a vorbi în limba germană pentru presa germană.

"Este inadmisibil ca preşedintele României să vorbească în Germania, prin presa germană, mai mult decât vorbeşte prin presa românească", a spus Băsescu.

"E şoc, l-a lovit naţionalismul pe Băsescu", a comentat amuzat Mugur Ciuvică, la Antena 3.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close