Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Kovesi, într-un raport secret britanic

Sinteza zilei. Kovesi, într-un raport secret britanic

Sinteza zilei. Kovesi, într-un raport secret britanic
28 Feb 2019   •   23:27

Mihai Gâdea a prezentat, joi, la "Sinteza Zilei", un nou document-bombă.

Numele Laurei Codruța Kovesi apare într-un raport redactat de foști ofițeri ai MI6, celebrul serviciu secret britanic. Aceștia fac o anchetă paralelă pentru judecătorii din Marea Britanie în cazul lui Alexander Adamescu, fiul milionarului român Dan Adamescu.

"Vorbim despre dosarul de extrădare în cazul lui Alexander Adamescu din Londra. A fost angajată o echipă formată din foști ofițeri ai MI6. Sir John Scarlett, fostul șef al MI6, este de altfel unul dintre semnatarii acestui raport.

Aceștia spun că au avut discuții în România cu martori și inclusiv cu procurori,, au verificat anumite dosare. Au avut discuții și cu oameni politici din țara noastră pentru a avea o imagine completă despre România.

În acest raport sunt niște lucruri foarte grave pentru că britanicii spun că există mai multe surse care susțin că Victor Ponta ar fi comandat condamnarea lui Dan Adamescu, dar și arestarea lui Alexander Adamescu", a spus Berta Popescu, senior editor Antena 3.

Firma britanică dezvăluie că a obținut informații de la o serie de surse confidențiale cu poziții importante în România, cu privire la probleme sensibiile, inclusiv negocieri diplomatice.

În raport se vorbește despre mai multe întâlniri care ar fi avut loc în decembrie 2013 pe siguranță națională la care ar fi participat Petre Tobă, la momentul acela șeful Poliției Române, Laura Codruța Kovesi și premierul Victor Ponta, pentru a se pune la punct detalii legate de dosarul care îl viza pe Dan Adamescu.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Sinteza Zilei
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close