Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. O nouă lovitură zdrobitoare pentru DNA. "Nu pot să uit că m-au încătușat!"

Sinteza zilei. O nouă lovitură zdrobitoare pentru DNA. "Nu pot să uit că m-au încătușat!"

Sinteza zilei. O nouă lovitură zdrobitoare pentru DNA. "Nu pot să uit că m-au încătușat!"
Sursa foto: foto: captura Antena 3
16 Oct 2018   •   22:26

Avocata Laura Vicol a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În această cauză, acum 3 ani și șapte luni, Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a fost reţinută pentru 24 de ore.

Laura Vicol a povestit, marți, la Sinteza Zilei, prin ce chinuri și umilințe a trecut în timpul detenției.

"Știam că sunt nevinovată. Neputința de a face ceva m-a "omorât", vă spun sincer. Am avut posibilitatea s-o sun pe mama mea în momentul în care am fost luată pe sus din tribunal cu roba pe mine. Așa au venit cei de la DNA și m-au luat. M-au atenționat să nu-mi permit să vorbesc cu presa care era în fața instituției pentru alte dosare.

Mi-au trecut prin cap tot felul de gânduri. Evident că nu mă așteptam să fie ceva legat de mine, personal. A fost ceva îngrozitor. Am fost ținută cu cătușele la mâini inclusiv la medicul din Arestul Central, care a refuzat să-mi facă controlul atâta vreme cât eram încătușată", a mărturisit Laura Vicol.

Potrivit avocatei, umilința la care a fost supusă a fost regizată în detaliu.

"Am stat în cea mai proastă cameră a Arestului Central. a fost indicația specială a DNA-ului. Din nefericire pentru ei, eu am avut întotdeauna o realație foarte bună cu toți oamenii care lucrează în această instituție pentru că am respectat pe toată lumea și nu am ținut cont că unul este jandarm și altul este procuror.

Și-atunci mi-au spus că au primit indicații să fiu pusă în cea mai proastă cameră de acolo. Am stat într-o cameră de 3/3. Nu aveam loc două femei în spațiul dintre paturi. Exista acea gaură în loc de toaletă acoperită cu un PET de plastic să nu iasă șobolanii", a spus Laura Vicol.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close