Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Prim-procuror, acuzații grave la adresa procurorului DNA Ciprian Man

Sinteza Zilei: Prim-procuror, acuzații grave la adresa procurorului DNA Ciprian Man

Sinteza Zilei: Prim-procuror, acuzații grave la adresa procurorului DNA Ciprian Man
05 Oct 2017   •   22:58

Situație halucinantă la Oradea, parcă desprinsă din aceeași poveste cu a procurorului Mircea Negulescu. La fel este și atitutudinea procurorului DNA Ciprian Man. În primă instanță a încercat să bage la închisoare toată familia avocaților Sava, pe invenții și pe gelozii.

Asta după ce avocații Ioan și Daniela Sava l-au crescut și educat pe Ciprian Man în biroul lor. Imediat ce jurnaliștii de investigații au arătat toate mașinațiunile care stăteau în spatele dosarului ticluit familiei Sava, Antena 3 a fost amendată cu 20.000 de lei. De ce? Pentru că a deranjat cu adevărul.

La începutul anului 2017, din nou jurnaliștii Antena 3 arată și devoalează abuzurile procurorului Man. Imediat este din nou amendată cu 20.000 de lei. În mai 2017, judecătorii de la IICJ fac lumină în dosarul șantajului și îi achită pe avocații Sava.

Același Man, procuror-șef la DNA Oradea a început să îi ia la rând pe judecătorii din Oradea și să-i terorizeze la propriu. Ca și în cazul Sava și aici a inventat tot felul de de implicații penale, până când procurorii de la DNA central a hotărât că ceea ce a făcut Man sunt pur și simplu tâmpenii și au clasat dosarul.

Cu toate acestea, procurorul Man nu s-a lăsat și se pare că și-a mai pus o țintă. Acela de a-l băga la pușcărie și pe Gligor Sabău, procurorul-șef de pe lângă Judecătoria Bihor, chiar îndrumătorul lui Man în procuratură.

Prima zi de procuratură a lui Man a fost la Parchetul Judecătoriei Beiuș, prim-procurorul Gligor îl ia practic de la zero. Mai mult devin prieteni foarte apropiați. Mai târziu, Man îi hotărăște arestarea într-o modalitate fără precedent.

În exlusivitate pentru Antena 3, procurorul Gligor vorbește pentru prima dată despre experiența halucinantă prin care a trecut din cauza fostului său prieten și camarad, coleg în Parchetul Judecătoriei Beiuș.

„În 2006, domnul procuror Man a fost repartizat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș ca procuror stagiar. Am dezvoltat o relație de prietenie, chiar foarte apropiată. Spre sfârșitul celor patru ani, relația de prietenie s-a transformat într-o relație mai distantă pe fondul unor probleme atât de comportament al acestuia, frecventa anumite anturaje pe care eu nu le credeam potrivite și în urma unor derapaje pe care le-am constatat în activitatea sa. Din cauza acestor neînțelegeri și-a cerut transferul (...) După plecare, acesta le spunea colegilor magistrați că nu o să poată dormi liniștit până când nu mă arestează”, a povestit prim-procurorul Gligor Sabău.

„Totul a pornit de la un denunț al unui primar din Beiuș, care în acel moment era arestat într-o cauză pentru fapte în legătură cu serviciu”. Procurorul Sabău trimite la DNA Oradea o serie de documente și de sesizări privind faptele penale ale primarului din Beiuș. Ciprian Man nu face nimic. Procurorul îi mai trimite și alte documente, mai precis o informare despre o luare de mită de 10.000 de euro. Abia atunci, Man administrează probe. Dar de ce îl arestează și pe prim-procurorul Sabău? Potrivit actelor de urmărire penală, Sabău ar fi pretins diverse bunuri și servicii de la diverse persoane ăn relație directă și indirectă cu primarul Adrian Domocoș în scopul asigurării protecției  și în scopul protejării activității infracționale a primarului Municipiului Beiuș.

„În timpul în care eram în fața judecătorului, în sală au intrat trupele de intervenție, trupele speciale, au dat buzna în sală, și l-a întrebarea judecătorului au spus că au venit să luăm arestatul. În acel moment față de mine nu se dispusese măsura arestării”, mai spune Sabău.


 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei DNA
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close