Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Prima declarație a lui Florian Coldea, la TV

Sinteza zilei. Prima declarație a lui Florian Coldea, la TV

Sinteza zilei. Prima declarație a lui Florian Coldea, la TV
21 Feb 2019   •   23:47

Este de notorietate deja înregistrarea audio în care fostul președinte al României, Traian Băsescu, face aprecieri privind statul mafiot şi spune că sentinţe din dosare penale importante, inclusiv dosarul Telepatia, erau aranjate. Fostul preşedinte a confirmat autenticitatea înregistrării la scurt timp după ce aceasta a fost făcută publică.

În februarie 2017, Florian Coldea este audiat la Parchet, însă nu oricum, ci la o oră și într-o zi care să-l ferească de ochii presei: vineri, ora 19.00. Coldea a încercat să nu spună nimic, afirmând că nu-și amintește, însă din declarația rămasă la dosar reiese că fostul director operativ al SRI și-a adus aminte că ar fi fost posibil să se fi discutat despre chestiunile în cauză cu președintele Traian Băsescu.

"Nu îmi aduc aminte ca la vreuna din întâlnirile cu domnul președinte Traian Băsescu în prezența sau nu (după cum am precizat anterior) a domnului director Maior, să fi fost abordate aspecte ce țin de procesul ICA.

Mă refer la discuțiile care aveau caracter formal. Nu este exclus ca în discuțiile cu caracter informal - în care, așa cum am arătat mai sus, erau abordate subiecte media, de actualitate - să se fi făcut referire și la subiectul privind acest dosar. Dar, în nicio situație aceste discuții nu au cuprins date și informații cu privire la pedepse și cuantumul acestora, ce vor fi aplicate inculpaților în dosarul despre care vorbim", a spus Florian Coldea.

Jurnalistul Victor Ciutacu a acuzat joi că ordonanța de clasare a dosarului privind discuția dintre Sebastian Ghiță și Traian Băsescu despre execuția din dosarul Telepatia este o farsă grotescă.

"Am fost chemati 40 de oameni la PICCJ, ca maimuta de la circ... Kovesi era parte din peisaj... S-au chinuit s-o protejeze cat au putut... Coldea a fost audiat noaptea, ca hotii”, a afirmat jurnalistul.

Victor Ciutacu a acordat un interviu lui Mihai Gâdea, pentru "Sinteza Zilei".

"Gravă în sine mi se pare toată acțiunea judiciară și consider că este o farsă uriașă toată acțiunea judiciară finalizată într-adevăr cu ordonanța de clasare", a spus Ciutacu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close