Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Traian Băsescu a confirmat că este SUSPECT în dosarul de şantaj

Sinteza zilei: Traian Băsescu a confirmat că este SUSPECT în dosarul de şantaj

Sinteza zilei: Traian Băsescu a confirmat că este SUSPECT în dosarul de şantaj
16 Mar 2015   •   21:55

Traian Băsescu a confirmat că are calitatea de suspect în dosarul de şantaj pe care i l-a deschis senatoarea PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, şi sunt indicii că miercuri va fi pus sub acuzare pentru şantaj şi ameninţare, a anunţat Mihai Gâdea, în ediţia de luni seară a emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Băsescu a declarat, luni, că se va prezenta miercuri la Parchet, pentru a fi audiat în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, el menţionand că a primit o scrisoare prin care a aflat că este suspect.

Traian Băsescu riscă şapte ani de ÎNCHISOARE

Traian Băsescu va fi audiat miercuri la Parchetul General. Fostul preşedinte va trebui să dea explicaţii în dosarul în care este acuzat de şantaj de senatorul Gabriela Firea.

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu, pe 14 aprilie 2014.

Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze. Băsescu a ţinut totodată să amintească prestaţia Gabrielei Firea din campania pentru prezidenţiale a lui Mugur Isărescu.

Avertizarea preşedintelui venea la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close