Antena 3 Actualitate Sinteza zilei. Un medic infectat de la Suceava rupe tăcerea: Nici măcar o simplă mască chirurgicală nu era pe secții

Sinteza zilei. Un medic infectat de la Suceava rupe tăcerea: Nici măcar o simplă mască chirurgicală nu era pe secții

24 Mar 2020   •   23:35
Sinteza zilei. Un medic infectat de la Suceava rupe tăcerea: Nici măcar o simplă mască chirurgicală nu era pe secții

Un medic infectat de la Suceava a făcut, marți, la Sinteza zilei, dezvăluiri șocante despre situația de la spitalul din Suceava unde zeci de medici au fost plasați în carantină după ce au fost infectați cu coronavirus.

"Starea mea fizică este în momentul de față mai proastă decât săptămâna trecută când am făcut febră. Au apărut arsuri în piept și dificultăți la respirație, nu foarte importante în momentul de față.

Starea sufletească este prăbușită pentru că acolo, la Suceava, sunt oameni - sunt medici, sunt asistente, infirmiere. De o săptămână și jumătate tragem semnale. Încercăm să contribuim, încercăm să ne protejăm și nimic! Nu am avut niciun fel de sprijin în acest sens -  mă refer la conducerea spitalului - cu propuneri, cu materiale. Nici o simplă mască chirurgicală nu era pe secții .

Inițial s-a spus că protecția trebuie purtată doar atunci când avem de-a face cu un pacient cu simptomatologie respiratorie, dar ce ne facem dacă observăm la un moment dat că cadrele medicale au această simptomatologie și nu poartă mască, pentru că nu au?

Ce facem când observăm cadrele medicale că au febră și vin la serviciu? Ce protocoale sunt astea? Nu am primit niciun fel de protocol, niciun fel de instrucțiuni. Colegii mei sunt disparați", a spus medicul.

Interviul integral, în materialul video:

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close