Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Un tânăr închis îți strigă nevinovăția. Interviu emoționant din închisoare

Sinteza zilei. Un tânăr închis îți strigă nevinovăția. Interviu emoționant din închisoare

Sinteza zilei. Un tânăr închis îți strigă nevinovăția. Interviu emoționant din închisoare
Sursa foto: foto: captura Antena 3
05 Mar 2019   •   23:59

Mihai Gâdea a prezentat, marți, la "Sinteza Zilei", o nouă victimă a DNA-ului. Cazul este însă diferit sub anumite aspecte de altele prezentate la Antena 3 în care victime ale procurorilor DNA au căzut oameni nevinovați.

Orădeanul Raul Zetocha a fost acuzat că în decembrie 2013 a ucis un recidivist, care ieșise de puțin timp din închisoare unde ispășise o condamnare pentru o crimă oribilă. Totul după ce recidivistul l-a atacat brutal, i-a spart geamul mașinii și i-a atacat pe el și pe fata cu care era în mașină cu un cuțit.

După o încăierare de 10 minute, în care Raul a blocat cu mâna goală cuțitul a cărui lamă i-a perforat palma, a reușit să-l pună pe fugă pe agresor. După câteva ore, agresorul a fost găsit în stare gravă și la puțin timp și-a dat ultima suflare.

Inițial, dosarul a fost tratat ca un caz clar de legitimă apărare. Apoi, a intrat DNA Oradea pe fir. Procurorii aveau nevoie de cineva care să depună mărturie mincinoasă pentru a înfunda mai multe ținte, așa că Raul Zetoucha li s-a părut victima perfectă.

"Eram în oraș și mă sună un agent de poliție să merg să dau o declarație la DNA. Urc acolo, intru înăuntru. Acolo era trei oameni: Man Ardelean și Surducan Traian și de acolo au început: 'Cum de ești tu liber cu primul caz de omor, după atâta vreme, și nu ai fost arestat?' Eu le povesteam cum a fost și ei 'ia zi-ne cum e cu Popa (Popa Vasile, la acea vreme, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, n.r.) . Recunoaște că i-ai dat bani lui Popa prin intermediul avocatului'.

Le-am spus 'de unde scoateți chestiile astea?' Eram șocat! Și au început să mă amenințe că o să ma aresteze. Făceau presiuni asupra mea să mint", povestește Raul Zetoucha.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close