Antena 3 CNN Actualitate Război în Siria: Cel puţin 120.000 de sirieni strămutaţi de la declanşarea bombardamentelor de către Rusia

Război în Siria: Cel puţin 120.000 de sirieni strămutaţi de la declanşarea bombardamentelor de către Rusia

Război în Siria: Cel puţin 120.000 de sirieni strămutaţi de la declanşarea bombardamentelor de către Rusia
de S.T.    |    05 Noi 2015   •   08:42

Cel puțin 120.000 de sirieni au strămutați de la sfârșitul lunii septembrie și începerea bombardamentelor de către Rusia în Siria, țară afectată de război, potrivit diplomației americane, relatează AFP.În cursul unei audieri în fața Comisiei de Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților din Congres, doi înalți diplomați ai Departamentului de Stat au criticat intervenția militară rusă în Siria.

"De când au început atacurile rusești în Siria, cel puțin 120.000 de sirieni au fost strămutați, consecință a ofensivelor regimului susținute de atacurile rusești în orașele Hama, Alep și Idleb", a declarat secretarul de stat adjunct pentru Orientul Mijlociu , Anne Patterson.

Aceste cifre au fost furnizate săptămâna trecută de către Națiunile Unite, fără ca ONU să arate spre Rusia, dar este pentru prima dată când administrația americană acuză direct Moscova.

SUA conduc de peste un an o coaliție militară de 65 de țări care bombardează poziții ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria și Irak.

×
Subiecte în articol: Siria Rusia bombardamente Moscova
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close