Antena 3 CNN Actualitate Sistemul de control al traficului pe A2, pus în funcţiune

Sistemul de control al traficului pe A2, pus în funcţiune

Sistemul de control al traficului pe A2, pus în funcţiune
05 Dec 2007   •   16:24

Autostrada Soarelui (A2) are de miercuri un sistem de comunicaţii şi control al traficului. Acesta a fost pus în funcţiune pe tronsonul Bucureşti-Lehliu, valoarea investiţiei fiind de 3,17 milioane lei, fără TVA, a declarat, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Începând din 1 decembrie Autostrada Soarelui beneficiază de o reţea de telefoane de urgenţă, sistem de semnalizare prin tabele electronice şi trei panouri de afişaj administrate de un centru de control. Primul panou de afişaj este situat la km 12, pe sensul de ieşire din Capitală, iar celelale două la km 34 şi km 32, la ieşirea spre Fundulea.

56 de telefoane sunt dispuse din doi în doi kilometri, pe ambele sensuri de mers. Tronsonul mai beneficiază de două staţii meteo şi patru staţii de contorizare a traficului. Conducătorii auto vor fi avertizaţi dacă autostrada este blocată cu ajutorul a şapte tabele de acces, patru situate la intrarea pe autostradã, unul la Fundulea şi alte două la Lehliu.

Traficul va fi supravegheat printr-un sistem de monitorizare a autovehiculelor, respectiv patru senzori amplasaţi în carosabil, pe bretelele de acces. În baza datelor culese de la senzori, centrul de control evaluează numărul de autovehicule care tranziteazã autostrada, lungimea şi greutatea acestora, precum şi frecvenţa cu care circulă.

"Sistemul este foarte util, pentru că există mai multe dotări, camerele de luat vederi transmit imaginea către centrul de comandă, iar viteza de intervenţie este de 15-20 de minute", a declarat Orban, prezent la inaugurarea sistemului. Ministrul Transporturilor a precizat că, până la data de 1 mai, vor fi instalate toate sistemele de telecomunicaţii şi control până la Drajna.

"În niciun caz nu vom mai avea situaţii ca astă vară, când au fost accidente din cauza fumului, atât timp cât sistemul funcţionează", a spus Orban. Ministrul a mai adăugat că sistemele vor fi păzite de către echipaje ale poliţiei, precum şi de o firmă de pază cu care va fi încheiat un protocol special.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close