Antena 3 CNN Actualitate Sistemul de plată cu cardurile Visa a picat în mai multe state europene

Sistemul de plată cu cardurile Visa a picat în mai multe state europene

Sistemul de plată cu cardurile Visa a picat în mai multe state europene
01 Iun 2018   •   19:55

Plățile cu cardul Visa au picat în zona europeană, a anunțat compania.

Nivelul perturbării este neclar, dar clienți din întreaga Europă s-au plâns că nu au putut face tranzacții, transmite BBC.

Retragerile de bani de la bancomate funcționează în continuare.

Cardurile Mastercard par să funcționeze normal.„Visa se confruntă în prezent cu o întrerupere a serviciului. Acest incident împiedică prelucrarea anumitor tranzacţii ale Visa în Europa. Investigăm cauza şi lucrăm pentru a rezolva cât mai repede situaţia“, se arată în comunicatul companiei, care a confirmat incidentul și în România.

Peter Hahn, profesor universitar la Institutul de Finanțe din Banci și Finanțe din Londra, a declarat pentru The Guardian că deținătorii de carduri ar trebui să fie în permanență pregătiți pentru posibilitatea de "riscuri cibernetice" prin opțiunile de plată de rezervă.

El a declarat pentru Sky News:

În lumea de astăzi, cu riscuri cibernetice, toată lumea trebuie să aibă întotdeauna două mijloace pentru a efectua o plată.

Asta înseamnă aproape că ar trebui să aveți două conturi bancare. Riscurile cibernetice se pot întâmpla cu adevărat oriunde. Visa - avem tendința să credem că este o bancă, dar pentru majoritatea dintre noi ceea ce înseamnă înseamnă că este o rețea de comunicații.

Avem o bancă de la care vom avea un card de credit, magazinele au băncile lor, iar Visa este într-adevăr conexiunea dintre aceste bănci. Și are multe puncte de intrare care pot fi contestate, deci sperăm că au expertiza pentru a repara rapid aceste sisteme.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close