Antena 3 CNN Actualitate Skateboardul - sportul extrem al marilor oraşe din România

Skateboardul - sportul extrem al marilor oraşe din România

Skateboardul - sportul extrem al marilor oraşe din România
17 Sep 2007   •   12:47

Tinerilor le place din ce în ce mai mult să se dea cu placa. Skateboardul este un sport recent la noi, dar care a reuşit să ia locul basketului sau voleiului. Nu e deloc ieftin, iar, dacă nu eşti atent, doare foarte rău. Cunsocătorii spun că este sportul extrem cel mai uşor de practicat în marile oraşe. Dovadă stă numărul mare de piste de skateboard şi de magazine care vând echipament.

Numai un skateboard complet costă peste 5 milioane. Placa porneşte de la 2 milioane şi trebuie schimbată periodic, în funcţie cât de mult este folosită şi de stilul adoptat. Pentru mai multă aderenţă, pe placă se lipeşte o bandă adezivă, de obicei şmirghel. Ea oferă stabilitate, dar distruge încălţămintea şi atunci trebuie şi ea schimbată.

O pereche de ghete speciale costă de la 2 milioane în sus. Tinerii care sunt foarte talentaţi au însă noroc. Sunt firme producătoare de echipamente care doresc să-şi asocieze imaginea cu cei mai buni, pe care îi sponsorizează. O sponsorizare durează aproximativ un an. Şi dacă scapă de cheltuieli, nu scapă de riscuri. Dar aceasta nu-i face să renunţe.

Observator

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close