Antena 3 CNN Actualitate Şocant! Groparii vând schelete umane din cimitire (VIDEO)

Şocant! Groparii vând schelete umane din cimitire (VIDEO)

Şocant! Groparii vând schelete umane din cimitire <font color=red>(VIDEO)</font>
16 Ian 2008   •   08:03

O afacere macabră, dar profitabilă - groparii vând schelete umane studenţilor de la medicină. În aceste condiţii, nimeni nu poate şti câte zeci de morminte din jurul Capitalei ar putea fi acum goale. O astfel de tranzacţie şocantă are loc în faţa vilei unui gropar, la 5 kilometri de cimitirul în care acesta lucrează. Un reporter al Observatorului i se prezintă sub pretextul că e student la medicină. Groparul nu are însă nevoie de amănunte, îi ajung banii.

Tranzacţia a durat 10 minute. Cum cimitirile sunt pline de oase, trebuie doar să spui ce vrei şi să ai bani. Restul îl fac groparii.

Cei mai buni clienţi sunt studenţi la medicină. Dovada e lipită pe holurile facultăţii de medicină, unde se găsesc zeci de afişe. Studenţii din anii terminali ştiu exact cum procedezi ca să faci rost de nişte oase.

Şi, ca în orice afacere, există ofertă pentru că există cerere. Dacă nu vor oase direct din cimitir, studenţii n-au altă şansă decât să împrumute, pe bani şi pentru câteva ore, oasele folosite de profesori.

În final, fiecare se descurcă cum poate. Studenţii fac rost de material didactic, iar groparii îşi rotunjesc veniturile. Profesorii spun că schelete pentru studiu se găsesc la facultate, iar ?ce face studentul în afară este o chestiune greu de controlat?, spune rectorul al UMF ?Carol Davila?.

Potrivit legii, profanarea de morminte constituie o infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

COMERŢ CU MORŢII:

Observator

×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close