Antena 3 CNN Actualitate Social Bucureştiul este una dintre cele mai sigure capitale europene. Anunțul făcut de Poliția Capitalei

Bucureştiul este una dintre cele mai sigure capitale europene. Anunțul făcut de Poliția Capitalei

Bucureştiul este una dintre cele mai sigure capitale europene. Anunțul făcut de Poliția Capitalei
01 Oct 2018   •   14:50

Capitala României este una dintre cele mai sigure capitale din Europa, datele de bilanţ ale Poliţiei arătând că la nivel naţional se înregistrează cea mai scăzută criminalitate din ultimii zece ani, a declarat luni Graţiela Văduva, şeful Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Capitalei.

„Statisticile europene arată că Bucureştiul este una din cele mai sigure capitale europene, fiind în primele cinci în ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului. Datele de bilanţ ale Poliţiei Capitalei şi ale Poliţiei în general arată că există cea mai scăzută criminalitate din ultimii zece ani”, a precizat Văduva la lansarea celei de-a XV-a ediţii a Săptămânii prevenirii criminalităţii.

Ea a anunţat că anul viitor, când România va prelua preşedinţia Consiliului UE, va fi lansat un ghid de comportament civic, care va oferi, împreună cu legislaţia în domeniu, cadrul necesar pentru siguranţă.

În ce priveşte infracţionalitatea în Capitală, Văduva a menţionat în primul rând furturile, potrivit unui post de televiziune.


 

×
Subiecte în articol: Europa
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close