Antena 3 Actualitate Social Bucureștiul, printre cele mai poluate orașe din Europa

Bucureștiul, printre cele mai poluate orașe din Europa

18 Feb 2019   •   14:57
Bucureștiul, printre cele mai poluate orașe din Europa Foto: Agerpres

Mii de maşini circulă zilnic prin Bucureşti, iar multe dintre ele lasă dâre de noxe în urma lor. Fabricile din zonele industriale sunt şi ele un factor pentru care oraşul este poluat. Dar nu doar acestea sunt principalele motive pentru care Bucureştiul este pe lista celor mai poluate oraşe ale Europei. Lipsa spaţiilor verzi agravează această problemă din ce în ce mai deranjantă. 

Capitala României este întrecută în topul celor mai poluate oraşe din Europa numai de capitalele Albaniei (Tirana) şi Macedoniei (Skopje), conform clasamentului Numbeo realizat în functie de indicele poluării, scrie libertatea.ro.

Dacă indexul poluării din Bucureşti este de aproape 74%, în Tetovo din Macedonia este de aproximativ 97%, acesta fiind cel mai poluat oraş din Europa! În Tetovo, oraşul se bazează foarte mult pe industrie şi încălzirea locuinţelor cu lignit, iar centralele care folosesc acest cărbune poluează foarte mult mediul. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close