Antena 3 CNN Actualitate Social Cameraman aflat la Club Colectiv: Adi Despot era ars, plin de negreală pe ochi (...) a urlat să las camera

Cameraman aflat la Club Colectiv: Adi Despot era ars, plin de negreală pe ochi (...) a urlat să las camera

Cameraman aflat la Club Colectiv: Adi Despot era ars, plin de negreală pe ochi (...) a urlat să las camera
01 Noi 2015   •   19:29

Cameramanul Mario Ionescu, care a fost printre primii jurnaliști care au ajuns la Club Colectiv după izbucnirea incendiului de vineri, își amintește momentele de panică din fața localului bucureștean, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El povestește că i-au dat lacrimile când s-a întâlnit cu Adi Despot, care a urlat la el să lase camera și să ajute oamenii, scrie Agerpres.

"Oameni, care păreau vecini cu localul, cărau, alături de alți oameni arși, trupuri pline sânge, de carne arsă, pe care îi înșirau pe asfalt cât mai aproape de salvările care de acum curgeau și umpleau piațeta. O tânără blondă îi ghida către salvări și implora oamenii de pe ambulanțe să ia cât mai mulți! Am ajuns în gang, unde m-a întâmpinat Adrian Despot, era ars, plin de negreală pe ochi, căra un tânăr ars, a început să urle la mine să las camera și să car oameni! M-am blocat și mi-au dat lacrimile', povestește jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Mario Ionescu își amintește cum a încercat să salveze una dintre victime.

"Băiatul a început să aibă convulsii apoi s-a oprit inert. Am lăsat camera jos i-am luat pulsul, nu mai avea! Am început să-l masez și să urlu după ajutor. În 3 secunde, un șofer de ambulanță a început să facă masaj cardiac", povestește operatorul de imagine, care vorbește și de lipsa de organizare de la locul incendiului.

"Nu pot să tac.. am văzut dezorganizare cruntă! Structuri care ar fi trebuit să se coordoneze nu știau unii de alții! Era panică mare și elementul uman era copleșit de imaginea dezastrului! Într-un final s-a instituit un perimetru... evident grija cea mai mare a poliției locale și a jandarmeriei era presa! Au ieșit certuri, îmbrânceli", scrie el.

"Sunt multe imagini care nu se vor șterge din minte! Timpul le va așeza lângă celelalte tragedii la care am fost martor, maternitatea Giulești, autocarul cu ucraineni de pe A2! Condoleanțe familiilor, forță celor ce luptă încă! (...) Acest text nu acuză pe nimeni, nu disculpă pe nimeni, nu creează eroi, este pur și simplu relatarea a ceea ce am trăit!', își încheie operatorul de imagine postarea pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close