Antena 3 CNN Actualitate Social Cârciumar condamnat pentru că a ucis 5 oameni cu țuică de un leu, în Comarnic

Cârciumar condamnat pentru că a ucis 5 oameni cu țuică de un leu, în Comarnic

Un cunoscut cârciumar din Comarnic a fost condamnat la şaşe ani şi patru luni de închisoare cu executare după ce a ucis cinci persoane. Oamenii au decedat după ce au consumat băuturi alcoolice contrafăcute.

Cârciumar condamnat pentru că a ucis 5 oameni cu țuică de un leu, în Comarnic
de Cristi Georgescu    |    09 Feb 2022   •   09:54

Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat, după mai bine de nouă ani de anchetă, în dosarul care l-a avut inculpat pe Ion Bîrlică, zis Asu, administratorul unui bar de cartier de unde se aprovizionau localnicii de regulă cu băutură ieftină.

Șase ani și patru luni este pedeapsa primită de Ion Bîrlică, un patron de bar din Comarnic din cauza căruia au murit, în vara anului 2013, cinci oameni, printre care și o femeie, care au consumat băuturi contrafăcute - alcool metilic amestecat cu apă.

Pedeapsa, dublată în urma apelului

Instanța a decis să dubleze pedeapsa primită de barman în primă instanță, astfel că în loc de trei ani, Bîrlică va merge la închisoare pentru șase ani. Curtea de Apel Ploiești a decis prin aceeași sentință definitivă să mărească valoarea daunelor de la 8000 de euro, cât a admis pe fond Tribunalul Prahova, la 10.000 de euro pentru fiecare persoană care s-a constituit parte civilă în dosar, rude ale victimelor.

Ca pedeapsă complementară, judecătorii ploieșteni i-au interzis lui Bîrlică să mai vândă băuturi alcoolice timp de trei ani după ce va ieși din închisoare.

Barul ”la Capelă”, aflat pe strada Șipotului din Comarnic, era frecventat de oameni cu venituri mici, care veneau să servească un pahar de băutură ieftină. Comunitatea știa că Asu vinde ”țuică la un leu”, motiv pentru care oamenii se înghesuiau să beneficieze de "chilipirul" care până la urmă i-a împins în ghearele morții.

 

×
Subiecte în articol: comarnic condamnare tuica
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close