Antena 3 Actualitate Social Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, premiat de OMS pentru implicare și sacrificiu

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, premiat de OMS pentru implicare și sacrificiu

de Andreea Ştefan    |    24 Mai 2021   •   15:34
Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, premiat de OMS pentru implicare și sacrificiu

Cătălin Denciu, medicul erou care a intrat în flăcări pentru a-i salva pe pacienții de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru implicarea și sacrificiul de care a dat dovadă.

Cătălin Denciu, medicul anestezist care a salvat viața mai multor pacienți, în timpul incendiului declanșat la secția de ATI a Spitalului de Urgență de la Piatra Neamț, a fost premiat de OMS pentru implicarea și sacrificiul de care a dat dovadă.

Aprecierea a venit din partea directorului general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreusesus.

”Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său.

Acestea sunt doar câteva exemple. Mai sunt milioane; povești de curaj, durere, disperare, luptă și triumf”, se arată în postarea OMS de pe Twitter.

La finalul lunii aprilie, înainte de Paște, Cătălin Denciu s-a întors acasă, la Piatra Neamț.

Acesta a stat aproape 6 luni internat într-un spital din Belgia, unde a făcut mai multe intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare, potrivit mesagerulneamt.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close