Antena 3 Actualitate Social Ancheta de la Caracal zguduie instituțiile. Cum au fost posibile ororile

Ancheta de la Caracal zguduie instituțiile. Cum au fost posibile ororile

27 Oct 2019   •   18:15
Ancheta de la Caracal zguduie instituțiile. Cum au fost posibile ororile

 

Scandalul de la Carcal a provocat un cutremur și ar fi trebuit să stârnească un val de demiteri și demisii. Lucrurile nu stau însă așa. În afara de ministrul Moga și doi polițiști pensionați, nimeni n-a părăsit sistemul!

”Trebuie să luăm măsuri drastice”, asta spunea ministrul de Interne cu cel mai scurt mandat din istorie pe 26 iulie la Carcal! Și a dat demisia după 6 zile, văzând că scandalul escadalează. Totuși l-a demis în aceiași seară pe șeful poliției, Ioan Buda, aflat chiar lângă el, care nu a plecat din poliție, ci este tot șef la poliția de frontieră, de unde venise.

Familia Măceșanu reclama pe data 24 la postul de poliție de la Dobrosloveni faptul că fiica lor în vârstă de 15 ani a dispărut. Polițistul Vasile Marian care i-a spus tatălui că fata să este posibil să fie plecată cu un băiat și a informat-o în acea seară pe Violeta Mirea, șefa Secției 2 de Poliție Rurală Osica de Sus, însă primele măsuri au fost luate pe 25 iulie, la 8.30 dimineața. Procedura îl obliga pe polițist să se deplaseze la domiciliul minorei și să constate dispariția ei, apoi să declanșeze imediat ancheta. N a făcut-o!

Coleg cu Vasile Marian la postul de Poliție din Dobrosloveni, agentul principal Țenea Eugen, este cel de-al doilea polițist implicat în această poveste. Dacă primii doi sunt sunt suspendați, Violeta Mirea s a pensionat.

Și cam atât cu sancțiunile cel puțin la acest moment. Împuternicitul sef de la IPJ olt Cristian Voiculescu, s a întors la serviciul de investigare a criminalității economice, practic locul de unde plecase. Este cercetat disciplinar, dar fară speranțe că aceasta cercetare să se termine curând. Aceasi situație este și în cazul mult mai celebrului Nicoale Alexe, adjunctul de la IPJ OLt.

A fost audiat și la Comisia de disciplină și la Secția de Investigare a infracțiunilor în justiție, nu mai este șef, este doar ofițer, în cadrul aceluiași IPJ olt. Și celalalt adjunct Ionu Sârbu, nu mai este în fucntie de conducere, este doar ofițer și se afla în procedura disciplinară.

Cristian Ovidiu Popescu procurorul care a dispus păzirea porții lui Dincă până la 6 dimineața este suspendat, cercetat penal, disciplinar, dar încă magistrat. Ba chiar a avut și curajul să conteste suspendarea lui din funcție la înalta curte. Fară succes însă. Șeful său, Catalin zavoianu, e bine că și colegii săi.

×
Subiecte în articol: Caracal ancheta institutii

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close