Antena 3 CNN Actualitate Social Extremiştii Szocs Zoltan şi Beke Istvan condamnați la închisoare cu executare

Extremiştii Szocs Zoltan şi Beke Istvan condamnați la închisoare cu executare

 Extremiştii Szocs Zoltan şi Beke Istvan condamnați la închisoare cu executare
Sursa foto: Diicot.ro
07 Apr 2017   •   14:38

Extremiştii Szocs Zoltan şi Beke Istvan, lideri ai grupării "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania, au fost condamnaţi, astăzi,  de Curtea de Apel Bucureşti la 10 luni şi 8 zile, respectiv 11 luni şi 6 zile închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc. 

Cei doi au fost trimişi în judecată de DIICOT pentru instigare la infracţiunea de atentat contra unei colectivităţi, săvârşită în condiţiile Legii nr.535/2004 - privind prevenirea şi combaterea terorismului şi instigare la infracţiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive. 

Instanţa a schimbat încadrarea juridică din instigare la infracţiunea de atentat contra unei colectivităţi în tentativă la acţiuni împotriva ordinii constituţionale, pentru care Szocs Zoltan şi Beke Istvan au fost achitaţi de judecători. 

De asemenea, magistraţii au schimbat încadrarea juridică din nerespectarea regimului materiilor explozive în folosirea materialelor pirotehnice fără drept, pentru care Szocs Zoltan a primit 10 luni şi 8 zile închisoare, iar Beke Istvan - 11 luni şi 6 zile, ambele cu executare. 

Instanţa a constatat însă că pedepsele au fost deja executate de către cei doi, în perioada în care au stat în arest preventiv şi arest la domiciliu. 

Judecătorii au mai dispus confiscarea de la Beke Istvan a materialelor pirotehnice găsite la locuinţa lui de procurorii DIICOT, cei doi fiind obligaţi să achite şi câte 10.000 lei cheltuieli judiciare. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close