Antena 3 CNN Actualitate Social Fundația Vodafone România derulează cel mai extins program de voluntariat în construcția de case

Fundația Vodafone România derulează cel mai extins program de voluntariat în construcția de case

Fundația Vodafone România derulează cel mai extins program de voluntariat în construcția de case
Sursa foto: Fundatia Vodafone
26 Aug 2015   •   10:48
  • Peste 400 de angajați ai Vodafone Romania vor construi patru case în localitatea Cristian, județul Brasov, în săptămâna 24-28 august 2015 
  • Beneficiarii sunt patru familii defavorizate, susținute de Asociația Diaconia Ajutor International
  • Valoarea proiectului finanțat de Fundația Vodafone Romania este de 146.000 Euro

  • În perioada 24-28 august, peste 400 de angajați ai Vodafone Romania vor participa ca voluntari într-un proiect de construcție de case pentru patru familii defavorizate din localitatea Cristian, județul Brasov. Proiectul este realizat de Fundația Vodafone Romania în parteneriat cu Asociația Diaconia Ajutor International și reprezintă cel mai amplu program de voluntariat pentru construcția de case al unei fundații corporative din România.

    „Continuăm să extindem programul de construcție de case, început în 2012, în localitatea Cristian, județul Brasov,  alături de Asociația Diaconia. Anul acesta, împreună cu peste 400 de voluntari, angajați Vodafone, vom finaliza construcția a patru case pentru patru familii nevoiașe. Până în prezent, 182 de familii au primit  locuințe prin proiectele finanțate de Fundația Vodafone, iar peste 2.300 de angajați au participat, de-a lungul timpului, pe șantier ca voluntari”, a spus Angela Galeta, Director, Fundația Vodafone România.

    Cele patru familii beneficiare ale proiectului sunt: Ștefănuță, Nan, Siraciov și Tieran.
     
    “Pentru noi contează mult să investim în oameni.  Prin acest proiect, am ajutat numeroase familii să ducă o viață mai bună în condiții decente. Mulți oameni dezavantajați din punct de vedere social și economic se frământă zilnic pentru a obține un acoperiș deasupra capului, însă de cele mai multe ori situația lor financiară nu le permite să-și procure nici cele necesare supraviețuirii. Pentru astfel de oameni, noi dezvoltăm proiecte și programe speciale, care să îi ajute și să le dea o șansă de a duce o viață onorabilă.  Anul acesta, alte patru familii primesc ceea ce odată era numai un vis: o casă. Dorim să continuăm acest proiect și în anii următori“, a declarat David Dugeniuk, Director Executiv al Asociației Diaconia Ajutor International.

    Cei 400 de angajați ai Vodafone Romania care participă anul acesta în programul de voluntariat vor lucra alături de membrii celor patru familii beneficiare, precum și de o echipa de specialiști în construcții.  Casele vor fi în sistem duplex, dispun de suprafețe de 80 metri pătrați utili pentru fiecare apartament și au cate 3 camere. Valoarea totală a proiectului este de 146.000 Euro. Până în prezent, Fundația Vodafone Romania a investit, în total, peste 1.426.000 de Euro în construcția de case.

    Fundația Vodafone Romania a început construcția de case pentru familii nevoiașe în 2007, când angajații Vodafone au renovat un bloc abandonat în Oarja,  Județul Arges, în care locuiau 11 familii defavorizate. Mai multe informații despre proiectele de voluntariat desfășurate de Fundația Vodafone Romania sunt disponibile la adresa www.fundatia-vodafone.ro.

    Fundația Vodafone Romania a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sanatății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundația Vodafone Romania este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.

    Asociația Diaconia Ajutor International este o organizație umanitar crestină care acordă asistență copiilor, familiilor sau persoanelor aflate în dificultate indiferent de etnie sau religie. Diaconia Ajutor International Romania a fost înființată în anul 1990. La inceput, principala activitate era oferirea de diverse ajutoare populației aflate în mari nevoi, prin acțiuni de salvare de vieți și construcții de case în urma dezastrelor, acordarea de ajutor medical și alte acțiuni de prim-ajutor. În prezent, proiectele organizației se axează pe educarea copiilor defavorizați, printr-o dezvoltare armonioasă a fiecarui copil în parte. Mai multe detalii pe www.diaconia.info.

    - publireportaj -

    ×
    Parteneri
    Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
    x close