Antena 3 CNN Actualitate Social Imagini inedite din Loja Masonică „Lumină și Adevăr”

Imagini inedite din Loja Masonică „Lumină și Adevăr”

Imagini inedite din Loja Masonică „Lumină și Adevăr”
Sursa foto: Foto: captura foto Orient Banat
07 Iul 2017   •   15:39

Loja Masonică „Lumină şi Adevăr" , Orientul Reşiţa. Aşa se numeşte loja masonică ce a adunat în rândurile sale membri care aveau să ocupe cele mai importante funcţii din administraţia publică a judeţului Caraş-Severin şi a municipiului Reşiţa.

Fotografiile primite la redacţie prezintă imagini de la una din ceremoniile masonice „Licht und Wartheit". Se întâmpla cu ceva mai bine de 10 ani în urmă, atunci când Liviu Spătaru devenea Maestru Venerabil al Lojei „Lumină şi Adevăr", Orientul Reşiţa. Cu puţin timp înainte de a-şi încheia mandatul de primar, spun sursele noastre, Liviu Spătaru a refuzat să mai facă parte din organizaţie, dându-şi demisia din calitatea de membru al lojei.

Din aceeaşi organizaţie francmasonică, aşa cum se vede din imaginea de mai jos, făceau parte atunci atât Mihai Stepanescu, care avea să devină primar al Reşiţei în 2008, cât şi Ioan Crina, viceprimar în mandatul lui Stepanescu din 2012 şi viceprimar cu atribuţii de primar în 2015-2016. Ioan Crina era cât pe ce să devină şi primar ales în vara anului trecut, dacă în calea ascensiunii sale nu s-ar fi interpus votul reşiţenilor pentru Nelu Popa. Cel care, după cum declară, nu a făcut parte niciodată din vreo organizaţie masonică.

„Odată cu numirea ca mare maestru al marilior Loje din România a lui Gheorghe Comănescu, în cadrul MLNR a început o fugă după masoni, s-a dorit ca numeric MLNR să fie o forță, așa că s-au deschis porțile. Sub conducerea lui a fost și o politică ca în fiecare oraș să există o lojă sub obediența acestuia și care o să grupeze reprezentanți locali de frunte ai tuturor partidelor, ai administraților, precum și din alte servicii ale statului. Numai în cadrul MLNR există 500 de loji, 200 numai în București, dar în ele se află numeroși membrii din alte localități, mai sunt 30 de obediențe masculine, feminine sau mixte, care și ele au 200-250 de loji. Undeva, înre 700-800 de loji”, a declarat Florin Ghiulbenghian, fost mason.

×
Subiecte în articol: imagini inedite
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close